Shrine: Sam Raimi pomůže na svět dalšímu hororu

Shrine: Sam Raimi pomůže na svět dalšímu hororu | Fandíme filmu
Raimiho produkce připraví příběh o "zázraku", za kterým stojí něco zlověstného. Autor předlohy je označován za "britského Kinga".

Sam Raimi začínal jako hororový nadšenec, se snímky Evil Dead 1-3. I v pozdější kariéře se k hororu vrátil se snímkem Stáhni mě do pekla a jako producent pomáhal na svět seriálové verzi Evil Dead či jeho remaku, popřípadě parádní Smrti ve tmě. Teď se jako producent postaví za další strašení. Spolu se svojí produkční společností Ghost House (Grudge, 30 dní dlouhá noc, nový Poltergeist…) připravuje adaptaci románu Shrine. Režírovat a psát scénář má Evan Spiliotopoulos, který žádný vyloženě skvělý snímek za sebou zatím nemá. Podílel se na The Rockově Herculovi, na Lovci: Zimní válce nebo na hrané Krásce a zvířeti. Autorem knižní předlohy je James Herbert, který je někdy označována za „britského Stephena Kinga“ a po celém světě jeho knížky vyšly ve více než 45 milionech kopií. Také u nás byly vydané romány jako Fluke, Krysy nebo Panství, tak třeba jste některý z nich četli

Shrine (Svatyně) pojednává městečku v Nové Anglii, kde se u dubu za místním kostelem začnou dít zázraky. Malá holčička, Alice Pagett, byla ceý život hluchá a němá a jedné noci je u stromu zázračně vyléčena. Tvrdí, že se jí zjevila panenka Marie a skrze ni vykoná další léčebné zázraky. Zpráva se rozkřikne a k místu začnou přicházet poutníci. Místní kněz, otec Hagan, však tuší, že „zázraky“ mají daleko temnější zdroj, než nevinnou holčičku a pannu Marii. Románová verze je podána z několika úhlů pohledu, film zřejmě bude vyprávěný očima reportéra Gerryho Fenna.

Děvčátko na titulce je z hororu Mama.

Zdroj: Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest