Tržby filmů za rok 2018 budou rekordní

Tržby filmů za rok 2018 budou rekordní | Fandíme filmu
Peníze se studiím sypou.

Jistě už jste slyšeli fňukání filmových studií o tom, že pirátství negativně ovlivňuje tržby z kin. Ostatně, při každé návštěvě kina jsou diváci bombardováni žádostmi a výhrůžkami, které se týkají nelegálního záznamu promítaného filmu.

Nicméně, nezdá se, že by filmoví piráti v roce 2018 dohnali studia k bankrotu. Podle analytiků bude totiž letošek rekordní, pokud jde o tržby za vstupenky. 

Celosvětové tržby by měly být 41,7 miliard dolarů, což je o 2,7 procenta více než v minulém roce. Pokud se podíváme na tržby v USA a Kanadě, které jsou extrémně důležitým trhem, pak také došlo k nárůstu oproti minulému roku a to dokonce o 7 %. Letos by měly být tržby 11,9 miliard dolarů.

Nepřekvapivě největší podíl na tržbách z USA a Kanady získal Disney a to 27 %, celosvětově pak společnost utržila 7 miliard dolarů. Největší zásluhu na úspěchu Disneyho mají komiksové filmy Black Panther a Avengers: Infinity War

A s ohledem na to, že i příští rok Disney vypustí do světa očekávané projekty (Captain MarvelAvengers: Endgame nebo devátou epizodu Star Wars), nemusí se společnost bát toho, že by "živořila".

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest