Mission Impossible 4: První trailer

Mission Impossible 4: První trailer | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Tom Cruise jako Ethan Hunt je zpět. Vedle něj Jeremy Renner, Simon Pegg nebo Ving Rhames.

Tak jsme se koněčně dočkali, Universal totiž po dlouhém čekání vydal první oficiální trailer ke čtvrté Mission Impossible. Ještě než přistoupíme k jeho krátké analýze, shrňme si o nové Nesplnitelné misi základní fakta. Něco málo jsme nakousli již v květnovém Fancastu, rozhodně ale stojí za připomenutí, že režie se tentokrát ujal Brad Bird. Tohoto tvůrce, v jehož dosavadní tvorbě zatím najdeme pouze pixarovské animáky (Úžasňákovi a Ratatouille), bude z pozice producenta jistit J. J. Abrams (režisér trojky). V hlavní roli se opět objeví Tom Cruise, podle dostupných informací se však zdá, že naposledy. Ve čtyřce by totiž měl předat svou pochodeň někomu mladšímu. Měl by jím být Jeremy Renner, který však v dnešním traileru nedostává tolik prostoru jako už téměř padesátiletý (!) Tomík.

Ethanu Huntovi budou opět pomáhat Simon Pegg a Ving Rhames, z nových tváří se pak ve filmu objeví např. Josh Holloway, Anil Kapoor, Léa Seydoux nebo Vladimir Mashkov. Co se scénáře týče, ten mají na svědomí André Nemec a Josh Appelbaum (zatím pouze seriálová tvorba, např. Alias), s příběhem jim však pomáhal sám Cruise a Abrams. Čtvrtá Mission Impossible, jež se natáčela i v Praze, nese v originále podtitul Ghost Protocol. Což je stav, který je v IMF vyhlášen poté, co je infiltrována do plánu ruských teroristů a následně rozpuštěna. Hunt však musí nebezpečí z východu, které může mít globální následky, za každou cenu zastavit. Sestavuje si tedy v poměrně skromných podmínkách svůj nový tým, jehož zlomky můžete dnes vidět i na pár nových fotkách.

Tím hlavním materiálem je však první ukázka, která se nachází někde na pomezí teaseru a traileru. Ve svém žánru každopádně patří mezi to nejúdernější, co se v letošním roce urodilo. Po úvodní představovací sekvenci se rozjede pekelně dynamická koláž střižená přesně do hudebího podkresu (Eminem a Pink). Dojde přitom jak na hromadu oku lahodících záběrů (Burj Khalifa), tak na nějaké to odkazování (a nesmí chybět i nová verze ústředního motivu). Divákovi může čtyřka každopádně v mnohých momentech připomínat druhý díl Johna Woo, a to nejen delším Huntovým sestřihem ale též extrémními eskapádami na nejvyšší budově světa. Sečteno podtrženo, Mission Impossible 4 zatím vypadá výborně, snad tedy v podobné jízdě jako v dnešní ukázce bude pokračovat i dál. Nejlépe až do 15. prosince, kdy se dočkáme české premiéry.

Mission Impossible - Ghost Protocol: Teaser Trailer

Galerie: 3

Mission Impossible 4: První trailer | Fandíme filmu Mission Impossible 4: První trailer | Fandíme filmu Mission Impossible 4: První trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest