Brexit: Cumberbatch prošel proměnou, aby ukázal současné dějiny

Brexit: Cumberbatch prošel proměnou, aby ukázal současné dějiny | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Podívejte se na trailer veskrze aktuálního politického dramatu, které zřejmě bude bavit i mrazit.

Brexit je jedna z klíčových událostí soudobých evropských dějin. Jedná se o hlasování, ve kterém se Britové vyslovili k vystoupení z Evropské unie. S odstupem už je neoddiskutovatelné, že hlasování ovlivnila nedostatečná informovanost spojená s cílenou dezinformační kampaní. Snímek divákům přiblíží nejen konkrétní hlasování, ale i obecný soudobý fenomén, kdy volby ovlivňují na míru postavené kampaně, které ani v nejmenším nemají nic společného s nějakou konkrétní ideologií nebo aktuálními tématy, ale pouze cíleně míří na emoce voličů a využívají znalosti chování společenské masy. Takže až zase budete nechápavě vrtět hlavou a ptát se, jak mohl být XY tu nebo onde zvolený do té či oné politické funkce, možná vám dá odpovědi právě tenhle snímek.

HBO jej přinese už 19. ledna, tedy opravdu brzy po vlastních událostech. V hlavní roli vystupuje Benedict Cumberbatch, který ztvárnil Dominica Cummingse, vrchního stratéga kampaně, která Brity přesvědčovala k hlasování pro opuštění Unie. Upoutávka působí velice svižným dojmem, kdy je nám zdánlivě strohé téma podávané v dynamicky vypadajícím vypravěčském stylu. Zároveň vše zatím nasvědčuje tomu, že film bude srozumitelný i laikům, kteří mezinárodní politiku nesledují nijak důkladně. Režíroval Toby Haynes, který s Cumberbatchem točil sherlockovskou epizodu The Reichenbach Fall nebo ceněnou epizodu USS Callister, ze seriálu Black Mirror. Scénář napsal nepříliš známý James Graham, který napříště chystá scénář pro adaptaci Orwellova románu 1984.

Galerie: 2

Brexit: Cumberbatch prošel proměnou, aby ukázal současné dějiny | Fandíme filmu Brexit: Cumberbatch prošel proměnou, aby ukázal současné dějiny | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest