Star Trek: Režisér kultovního Khanova hněvu není fandou remaku

Star Trek: Režisér kultovního Khanova hněvu není fandou remaku | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Star Trek: Do temnoty podle něj není úplně to pravé ořechové.

Star Trek II: Khanův hněv z roku 1982 patří k nejoceňovanějším filmům s nálepkou Star Trek. Vlastně je některými označován za úplně nejlepší díl ze série.

Jeho režii si vzal na starost Nicholay Meyer a právě on se vyjdářil k tomu, co říká na Star Trek: Do temnoty od J.J. Abramse, což je do značné míry remake Khanova hněvu:

"Na jednu stranu je příjemné být tak úspěšný nebo milovaný nebo jak chcete popsat to, že někdo hodlá složit poklonu tomu, co jste udělali a byl jsem polichocen a dojat. Ale v mé verzi uměleckého světa, pokud chcete složit poctu, musíte něco přidat. Musíte přidat další vrstvu a to oni neudělali. Jen tím, že vložíte stejná slova do úst odlišných postav nepřidává nic a pokud někdo v jedné scéně umírá a určitým způsobem je následně oživen, pak tu není žádné drama. Stane se to spíše jen trikem nebo lstí a tím to nakonec je i pro mě. Je to jen názor jedné osoby, mě... přišlo mi to spíše mazané než uspokojivé."

Je tak zřejmé, že Meyer není z reimaginace úplně nadšen. A nebyl sám. Po dobře přijatém Star Treku z roku 2011 nebyli ani kritici ke Star Treku do temnoty nijak přehnaně vlídní. Následně Abrams utekl ke Star Wars a třetí díl Star Treku si tak vzal na starosti Justin Lin. A jeho Star Trek: Do neznáma z roku 2016 není špatnou podívanou, ale finanční výsledky (rozpočet 185 milionů dolarů, tržby necelých 344 milionů dolarů) nebyly natolik přesvědčivé, aby byla čtyřka jistotou.

A také, že není. Situace kolem ní se tak rychle mění, že snad ani samotné filmové studio Paramount si nemůže být jisté, jak to s pokračováním bude - naposledy jsme tu měli zprávy o tom, že se nedaří domluvil s hlavními hvězdami na finančních podmínkách.

Zdroj: Midnight's Edge

Star Trek: Do temnoty

16.05.2013 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 2

Star Trek: Režisér kultovního Khanova hněvu není fandou remaku | Fandíme filmu Star Trek: Režisér kultovního Khanova hněvu není fandou remaku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest