Režisér Suspirie zfilmuje slavné album Boba Dylana

Režisér Suspirie zfilmuje slavné album Boba Dylana | Fandíme filmu
Je filmová adaptace jednoho z nejslavnějších hudebních alb dobrý nápad?

Donedávna relativně neznámý italský režisér Luca Guadagnino si pomalu upevňuje své místo na výsluní. Jeho loňský snímek Dej mi své jméno byl nominován na čtyři Oscary a letošní remake klasického hororu Suspiria sklízí od kritiků slušné recenze. Není proto divu, že se Guadagnino už nyní rozhlíží po svém dalším projektu.

A vypadá to, že se ujme adaptace alba Blood on the Tracks od zpěváka Boba Dylana. Album, které muzikant vydal v roce 1975 znamenalo nečekaný posun od jeho předešlé tvorby a je považováno nejen za jedno z jeho nejlepších alb, ale v mnoha žebříčcích bývá zařazováno mezi nejlepší alba všech dob. Témata, která Dylana inspirovala k napsání slavných písní jako „Tangled up in Blue“ nebo „Shelter from the Storm“, jsou hluboce osobní. Zpěvák na ploše celkem deseti skladeb v metaforách rozebírá své intimní záležitosti a právě ukončený vztah s tehdejší manželkou Sarou.

Ještě není zcela jisté, jakým způsobem se bude film o album opírat – zdali se bude pouze inspirovat v písních samotných nebo bude obsahovat i střípky přímo ze zpěvákova života. Jisté také není, jestli Dylanova muzika bude figurovat přímo v hudební složce filmu. Scénář k filmu napíše Richard LaGravenese (Nezlomný, Král rybář) a o produkci se postará ambiciózní brazilská společnost RT Features, se kterou Guadagnino spolupracoval už na snímku Dej mi své jméno.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest