Red Dawn: Chris Hemsworth hájí Ameriku proti Koreji

Red Dawn: Chris Hemsworth hájí Ameriku proti Koreji | Fandíme filmu
Představitel Thora dostal další akční roli, tentokrát v remaku Rudého úsvitu. Pusťte si první trailer.

Už před delší dobou jste se mohli dozvědět, že je v plánu remake Rudého úsvitu z roku 1984 s Patrickem Swayzeym a Charliem Sheenem v hlavních rolích. Teď je tu konečně první trailer, a tak je na čase, si film představit. Vezmeme to ale pěkně popořadě. Příběh originálu se odehrává v jednom poklidném americkém městečku, jenž začne znenadání čelit sovětské invazi. Malé skupince studentů se ale podaří zachránit a rozhodnou se, že si svou svobodu nenechají jen tak vzít a uchvatitelům se postaví. Původní film není žádná pecka, ale dodnes se na něj vzpomíná, a tak se Hollywood pokouší o novou verzi.

Filmování začalo v září 2009, ale o rok později, kdy měl jít titul do kin, se filmové studio MGM potýkalo s finančními problémy a snímek putoval do trezoru. Později se titulu ujalo studio FilmDirect (Drive), které urovnalo všechny potíže a premiéra snímku se tak definitivně odehraje 21. listopadu letošního roku. Novou verzi natáčel režisér Dan Bradley, jehož jméno nemusí být asi příliš známé, ale ve filmovém průmyslu se jako režisér pomocných štábů pohybuje již delší čas. Své zkušenosti nastřádal u takových akčních hitů, jako třeba Mission Impossible: Ghost Protocol, Spider-Man 2 nebo v aktuálně uvedeném The Bourne Legacy. Ve většině případů byl Bradley zodpovědný za natáčení akce, ke které často také připravil choreografii. Z jeho profese je jasně vidět, že akci točit prostě umí a jistě se dočkáme napínavé jízdy i v Rudém úsvitu.

Synopse nové verze snímku doznala menších úprav - tentokrát nebudou na USA útočit Rusové, ale Severní Korea, která nahradila Čínu (tvůrci zjistili, že by film v Číně mohl distribučně narazit, a proto museli v postprodukci digitálně nahradit vlající čínské vlajky za severokorejské, předělat úvodní scénu příběhu a re-editovat ještě další dvě sekvence). Jedním ze scénáristů Rudého úsvitu je Carl Ellsworth, který se spolupodílel na povedeném thrilleru Disturbia, tím druhým je neznámý Jeremy Passmore. V hlavních rolích vlastenců, kteří tentokrát vezmou do svých rukou zbraně, jsou Chris „Thor“ Hemsworth, Josh Hutcherson (Peeta Mellark z Hunger Games), Jeffrey Dean Morgan (Komediant z Watchmanů), Isabel Lucas, Josh Peck a Connor Cruise. Rozpočet se pohybuje v rozmezí 60 až 75 milionů dolarů a titul vyfasoval přístupnost PG-13.

A teď už si pusťte první trailer, který nevypadá vůbec špatně. V galerii najdete první plakát.

 

Red Dawn: Trailer

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest