Totall Recall: Pěkná videa, nepěkné ohlasy

Totall Recall: Pěkná videa, nepěkné ohlasy | Fandíme filmu
Propagace se snaží, seč může, ale zvěsti ze zahraničí nejsou příznivé.

Premiéra akčního sci-fi thrilleru Total Recall se blíží mílovými kroky a je třeba se na ni řádně připravit. Remake stejnojmenné pecky Paula Verhoevena z roku 1990, kde si hlavní roli střihnul Arnold Schwarzenegger, měl ve Spojených státech premiéru minulý víkend a my se vám pokusíme zprostředkovat první dojmy. Současně nesmí chybět nálož videí a rozhovorů, které v posledních týdnech zaplavily internet.

Nejnovější adaptace povídky Philipa K. Dicka se ujal Len Wiseman, přičemž před časem jsme vám již přinesli rozsáhlé preview. Akční spektákl měl původně stát zhruba 125 milionů dolarů, ale některé zdroje hovoří o částce podstatně vyšší, jež se blíží 200 milionům. Pravda bude asi někde uprostřed. Taková suma budí přirozeně velká očekávání. Nutno podotknout, že dle prvních reakcí a výdělků z amerických kin za uplynulý víkend se bohužel potvrdily neradostné vyhlídky předražené produkce. Total Recall nedokázal sesadit povstávajícího Temného rytíře a připsal si velmi slabých 26 milionů dolarů. Je docela zajímavé, že podobně otevřel i původní Verhoevenův snímek, ovšem to byl americký dolar v poněkud jiné situaci a rozpočet nepřekročil 65 milionů. Tvůrci se budou muset modlit, aby zabral zbytek světa, jinak se bude jednat o solidní finanční debakl.

Sázka na Wisemana a v poslední době nevýrazného Farrella byla riskem, který se nemusí studiu Sony Pictures vyplatit. Trailery sice slibovaly zajímavou futuristickou podívanou, solidní triky a hvězdné obsazení, avšak pořád ve vzduchu visela pachuť strojového remakeu. Kritika není zcela zdrcující, ale negativní ohlasy jasně převládají. Guru filmových kritiků Roger Ebert kupříkladu uvedl, že jsou dva zásadní rozdíly mezi novým a starým Recallem. První je ten, že Wisemanova verze se neodehrává na Marsu, což můžeme celkem snadno přejít. Druhým je nepřítomnost Schwarzeneggera, která je větším problémem, než se zprvu zdálo. Farrell je zřejmě lepším hercem, jenže na roli "zmateného a podrážděného býka" se více hodí rakouský svalovec. Rovněž zaznívají kritiky ohledně naprosté neoriginality, nedostatku invence, kreativity či osobitosti a dokonce se opakují ohlasy mluvící o nudě, jež se podobá intru počítačové hry. Nepochybně se najdou filmoví fanoušci, které Total Recall s Colinem Farrellem, Kate Beckinsale, Jessicou Biel či Bryanem Cranstonem osloví, ale určitě bude lepší před návštěvou kina brzdit přehnaná očekávání.

Propagační a reklamní kampaň vrcholila za oceánem v minulých dnech, tudíž se vyrojilo hned několik zajímavých klipů z filmu, rozhovorů s hlavními protagonisty (z Comic-Conu) a v neposlední řadě i TV spotů. Neméně zajímavý je i featurette s komentářem Farrella a Kate Beckinsale. Pro pořádek přikládáme i oba trailery, pro případ, že by už starší videa byla smazaná.

 

Total Recall: Nálož videí

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest