The Christmas Chronicles: Kurt Russell Santou Clausem

The Christmas Chronicles:  Kurt Russell Santou Clausem | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Může z toho být další vánoční klasika? Koukněte na trailer, seznamte se.

Každý rok se s blížící sváteční sezónou začnou objevovat různé vánočně zaměřené filmy. A co si budeme povídat, většina z nich moc parády nenadělá. Ne z každého projektu se prostě vyklube hitovka jako Sám doma (1990) nebo dokonce Vánoční prázdniny (1989).

Ale třeba budeme mít tento rok štěstí a malá skupina povedených vánočních filmů se rozroste o další kousek. Streamovací společnost Netflix, která produkuje čím dál víc vlastních seriálů a filmů, už 22. listopadu nabídne divákům projekt nazvaný The Christmas Chronicles. 

Možná si řeknete, proč by mě měl zrovna tenhle kousek zajímat? Tak v první řadě proto, že v hlavní roli uvidíme Kurta Russella. A nestává se každý den, aby tahle herecká legenda, která se proslavila hlavně díky akčním rolím, ztvárnila Santu Clause. 

Nicméně, tenhle Santa nebude onen milý pán, jehož každé slovo pohladí po duši, ale někdo, kdo nemá problémy s upřímností a nechybí mu smysl pro občas štiplavý smysl humor.

Děj, který dal dohromady ne zrovna zkušený Matt Lieberman (jeho jediný větší projekt je Dr. Dolittle: Tail to the Chief), nezní zrovna originálně. Poté, co mají Santovy sáně nehodu, se dvojice sourozenců Kate a Teddy (Darby Camp a Judah Lewis) rozhodne zachránit Vánoce.

Nezbývá než doufat, že příběh má v rukávu pár es, protože zní (slušně řečeno) velmi klasicky, neslušně řečeno je to "klišé jako prase".

Pokud jde o jméno režiséra, tak ani to není něčím, co by bylo jasnou zárukou kvalitní podívané. Jde o Claye Katise. Ten dlouhé roky pracoval pro Walt Disney Animation Studios jako animátor (a poté jejich šéf), ale jako režisér nemá moc zkušeností, na kontě má jediný projekt a to průměrné Angry Birds ve filmu (2016).

Co je ale poměrně uklidňující, je skutečnost, že producentskou pozici zastává Chris Colombus, který režíroval první dva díly Sám doma. Tématice tedy rozumí a snad režisérovi pomůže, abychom se 22. listopadu 2018 dočkali filmu, na který se rádi podíváme každý rok.

Já ale zatím zůstávám hodně opatrný, pokud jde o očekávání. Z dostupných materiálů je zřejmé, že hlavním tahákem filmu je Kurt Russell a jeho charisma funguje, jak ve chvíli, kdy mluví o Yodovi, tak v momentě, kdy se plácá po zadku, nicméně jinak film zatím vypadá jako standardní vánoční podívaná, která ale nemá (soudě podle ukázek) atmosféru, díky které byste se nemohli dočkat 24. prosince.

Zdroj: Netflix

Galerie: 7

The Christmas Chronicles:  Kurt Russell Santou Clausem | Fandíme filmu The Christmas Chronicles:  Kurt Russell Santou Clausem | Fandíme filmu The Christmas Chronicles:  Kurt Russell Santou Clausem | Fandíme filmu The Christmas Chronicles:  Kurt Russell Santou Clausem | Fandíme filmu The Christmas Chronicles:  Kurt Russell Santou Clausem | Fandíme filmu The Christmas Chronicles:  Kurt Russell Santou Clausem | Fandíme filmu The Christmas Chronicles:  Kurt Russell Santou Clausem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest