Jeremy Renner ve WikiLeaks?

Jeremy Renner ve WikiLeaks? | Fandíme filmu
Režisér posledního Stmívání se bude zaobírat fenoménem WikiLeaks. S Hawkeyem v hlavní roli.

Jeremy Renner se v posledních letech dokázal uplatnit v několika divácky oblíbených sériích (Avengers, Mission: Impossible a nově i Bourne), ale svůj nezpochybnitelný herecký talent dává na odiv i v menších filmech, ze kterých se i jeho zásluhou stávají hity. A přesně takovou podívanou by se mohl stát i chystaný snímek Billa Condona.

Režisér muzikálu Dreamgirls, který se dostal i do nejširšího povědomí díky dvoudílné adaptaci poslední knihy ságy Stmívání, teď připravuje film o WikiLeaks a jejich spoluzakladateli jménem Julian Assange, kterého by si mohl zahrát právě Renner. Pro ty, kteří WikiLeaks neznají - jedná se o neziskovou společnost, která je dlouhodobě trnem v oku vlivných. Zveřejňuje totiž (často velice významné) tajné dokumenty, přičemž zdroj takových úniků je díky anonymitě internetu do jisté míry nevystopovatelný. WikiLeaks pustili do světa například seznam členů krajně pravicové Britské národní strany, jindy zase vojenské dokumenty, ze kterých bylo jasně patrné, že americká vláda věděla o mučení zajatých Iráčanů. Zkrátka existuje spousta důvodů, proč má na WikiLeaks spadeno i Pentagon.

Scénář se má zakládat na dvou knihách: „WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War on Secrecy“ od Davida Leigha a Lukea Hardinga a „Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World’s Most Dangerous Website“ od Daniela Domscheit-Berga. Film zatím není oficiálně v produkci, ale solidní režisér Condon i více než spolehlivý Renner by při takto atraktivním námětu slibovali solidní drama. Budeme fandit, ať se zadaří.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest