Black Widow: Víme konečně něco bližšího o ději?

Black Widow: Víme konečně něco bližšího o ději? | Fandíme filmu
Objevilo se několik zákulisních zpráv o tom, co máme čekat v samostatném filmu Black Widow. Dávají však tyto zprávy smysl v porovnání s tím, co už o Natashe víme?

Víme, že se chystá samostatný film s Black Widow, ve kterém se vrátí Scarlett Johansson jako ústřední postava, scénář snímku píše Jac Schaeffer a režírovat bude Cate Shortland. Nic moc bližšího však s definitivní platností jisté není.

Nedávno se objevila online potenciální synopse filmu. Zveřejnila ji služba Production Weekly, která se zaměřuje na informační servis pro filmové profesionály, kteří potřebují vědět, kdy a kde se točí jaký projekt, aby si případně mohli zažádat o práci. Production Weekly pro ně zkouší připojit i nějaký popis projektu, avšak obvykle není tak docela zřejmé, odkud se vlastně údajná synopse vzala a nezřídka je patrné, že jde o synopsi nějaké starší verze, knižní předlohy, a tak podobně. Jindy synopse platí, ale jistá opatrnost je zkrátka na místě.

PW tvrdí, že hned po narození je Natasha Romanova odevzdána KGB, která z ní chce vychovat ultimátní agentku. Během rozpadu Sovětského svazu se vláda Nathashu pokusí zabít a následně se děj přesouvá do New Yorku roku 2006, kde je Nathasha agentem na volné noze.

Jak už bylo řečeno, není vyloučeno, že tahle synopse (alespoň částečně) platí, nicméně si protiřečí s některými informacemi, které jsme o filmové Natashe měli doposud. Dle dosavadních marvelovek se Natasha narodila v roce 1984. Při pádu Sovětského svazu jí tedy bylo sedm. V Avengers: Age of Ultron je přitom v ruském programu Red Room viditelně v mnohem pozdějším věku. Přinejmenším tak v patnácti. Dřív se také zdálo, že byla Natasha do KGB rekrutována, ne že jí byla vychovávána od narození. Také to vypadalo, že Natasha byla ruskou agentkou, dokud ji Hawkeye s Furym nepřetáhli k S.H.I.E.L.D.u. Údajná synopse nicméně tvrdí, že minimálně v roce 2006 nepracovala Romanoff pro žádného stálého zaměstnavatele. Podle dřívějších neoficiálních zpráv se také Black Widow měla ve svém filmu potkat s Winter Soldierem. S tím se však dle dosavadních filmů setkala až v roce 2009.

Server MCU Cosmic pro změnu tvrdí, že by součástí děje měla být chyba Y2K, která v na přelomu tisíciletí hrozila vážně ohrozit celosvětovou elektroniku. Za Y2K by se jistě ve světě Marvelu dala schovat nějaká daleko zlověstnější špionážní zápletka, nicméně otázkou opět je, jak by takový film vlastně zapadal do fiktivní biografie Black Widow. V roce 1999 táhlo Natashe na na 16 let a nejspíš ještě pracovala pro Rusy.

A teď babo raď. Můžeme čemukoliv z výše zmíněných zákulisních informací věřit? Bude příběh před natáčením stejně ještě nespočetněkrát přepracovaný? Dosud vlastně ani nebylo nikdy zcela zřejmé, že by musel být samostatný film s Natashou nutně prequel. Její dlouhá špionážní kariéra z období před tím, než jsme ji poprvé potkali v roce 2010 v Iron Manovi 2, je jistě plná napínavých misí a zvlášť její přechod k S.H.I.E.L.D.u mohl být značně výživný. Nicméně, opravdu chceme znát podrobně minulost postavy, u které už zevrubnou představu máme? Třeba u Hana Sola se to příliš nevyplatilo. Chtěl by Marvel Scarlett Johansson po velkou část filmu digitálně omlazovat? A nebo nakonec bude samostatná Black Widow skákat po několika různých časových rovinách? Definitivní odpovědi stále čekáme. V komentářích dejte vědět, co od snímku očekáváte vy.

Zdroj: MCU Cosmic, Production Weekly

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest