Režisér filmu Ztratili jsme Stalina chce točit komedii o Donaldu Trumpovi

Režisér filmu Ztratili jsme Stalina chce točit komedii o Donaldu Trumpovi | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Čím dál tím známější britský satirik Armando Iannucci by po sovětských diktátorech rád zesměšnil současného prezidenta Spojených států. O jeho námět je v Hollywoodu velký zájem.

To, co začalo jako obyčejný vtípek na sociální síti se dost pravděpodobně může přeměnit v jeden z nejočekávanějších filmových projektů příštích let. Uznávaný skotský režisér a scenárista Armando Iannucci, tvůrce zdařilé tragikomedie Ztratili jsme Stalina či televizního seriálu Viceprezident(ka), před týdnem zveřejnil na svém twitterovém profilu krátký nápad na nový satirický snímek z politického prostředí. A jeho ústředním hrdinou by nebyl nikdo menší než nejmocnější muž planety Donald Trump.

Komedie s pracovním názvem Fake America Great Again se má odehrávat v blízké budoucnosti, kdy už mají američtí občané nynější hlavy USA plné zuby. Rozhodnou se jej tedy sesadit, zdrogovat a přemístit do repliky Bílého domu, kde Trump pokračuje ve svém úřadování, aniž by tušil, že vše kolem něj je pouhá iluze reality. Stát přitom utrácí miliony dolarů ročně za herce, kteří předstírají skutečné senátory, novináře a zaměstnance prezidentského sídla. Na závěr Iannucci vyzval filmové producenty, aby mu předložili nabídky na odkoupení daného námětu.

Těžko říct, nakolik filmař mínil svou výzvu vážně (patrně ne), jeho slova každopádně vzbudila na internetu obrovský ohlas a hned osm studií (včetně těch velkých) údajně vyjádřilo enormní zájem snímek natočit, přičemž by zřejmě nechali Iannucciho, aby si dílo sám napsal i zrežíroval. Pokud by se tato tvrzení stala realitou, jednalo by se o dosud nejambicióznější Armandův projekt, jenž by měl ohromnou šanci zabodovat u zaoceánského publika (režisér prozatím tvořil a slavil úspěchy převážně v Evropě, pokud pomineme seriál Viceprezidentka). O roli v chystaném filmu se už každopádně přihlásila režisérova pravidelná spolupracovnice Julia Louis-Dreyfus (Viceprezident(ka), Letadla) a také Rob Delaney (Deadpool 2).     

Zajímavé také je, že ještě v únoru letošního roku Iannucci prohlásil, že by parodii na Donalda Trumpa či na vyjednávání o brexitu točit nechtěl, neboť to, co se na současné britsko-americké politické scéně děje, je podle něj směšné samo o sobě a úřadujícího prezidenta Spojených států označil za baviče. Co ho přimělo ke změně názoru, režisér zatím neuvedl. Nezbývá než si počkat, jak se celá záležitost vyvine.

A co myslíte vy? Zašli byste si do kina na komedii, která si utahuje z Donalda Trumpa? A měl by ji režírovat právě Iannucci, nebo spíš nějaký americký tvůrce? A kdo by si měl nynější hlavu USA zahrát? Co takhle jeho veliký kritik Robert De Niro? :-) 

Na závěr se můžete podívat na jednu z mnoha internetových parodií na amerického prezidenta:

Ztratili jsme Stalina

19.01.2018 | Velká Británie, Francie, Belgie
Komedie, Historický
Info o filmu

Galerie: 2

Režisér filmu Ztratili jsme Stalina chce točit komedii o Donaldu Trumpovi | Fandíme filmu Režisér filmu Ztratili jsme Stalina chce točit komedii o Donaldu Trumpovi | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest