Robopocalypse: Spielberg chce spojit síly s Thorem

Robopocalypse: Spielberg chce spojit síly s Thorem | Fandíme filmu
Spielberg si vyhlédl představitele hlavní role pro svůj chystaný sci-fi spektákl.

Už je tomu pár let, co Steven Spielberg platil za nejúspěšnějšího režiséra v Hollywoodu. Loni se pokusil po tříleté pauze o návrat hned s dvojicí snímků, které dopadly finančně i kvalitativně docela obstojně. Relativní úspěch Válečného koně i Tintinových dobrodružství dal lehce vzpomenout na doby, kdy rodák z amerického Cincinnati točil jednu pecku za druhou. V současné době Spielberg chystá dva ambiciózní projekty. Prvním je životopisné drama Lincoln, které bude přirozeně pojednávat o osudech šestnáctého prezidenta Spojených států, jehož si zahraje oscarový Daniel Day-Lewis. Trailer by měl spatřit světlo světa každým dnem. Fanoušky velkoprodukcí ovšem spíše zajímá chystané akční sci-fi Robopocalypse, jež je naplánované na rok 2014.

Adaptace stejnojmenného sci-fi románu Daniela H. Wilsona se zdá být naprosto ideální látkou pro legendárního režiséra, jenž vždy dokázal zvládnout velké a nákladné projekty. Kniha z roku 2011 bývá často přirovnávána k dílům Michaela Crichtona nebo Roberta A. Heinleina, tudíž se určitě jedná o dobrý materiál, který navíc do podoby scénáře převedl šikula Drew Goddard (Cloverfield, The Cabin in the Woods). Základní příběhovou linii jsme vám již nastínili, avšak připomenu, že se bude jednat o futuristickou vizi budoucnosti, ve které jsou robotí pomocníci běžnou součástí každodenního života. Trable nastanou ve chvíli, kdy skupina vědců omylem vypustí umělou inteligenci zvanou Archos. Ta vyhodnotí lidstvo jako hrozbu číslo jedna především kvůli způsobu, jakým společnost přistupuje k matičce Zemi. Archos skrze veškeré stroje a roboty spustí ničivý útok proti lidem. Wilsonův román má ilustrovat situaci, kdy se technologie, které mají lidem zjednodušit život, stanou chytřejšími než jejich tvůrci.

Základní synopse se jeví jako nadmíru povedená, tudíž je třeba začít obsazovat hlavní role, aby se vše stihlo podle plánu. Žhavým kandidátem na klíčovou mužskou roli je Chris "Thor" Hemsworth, kterého si měl vybrat sám Spielberg. Není se čemu divit, protože mladý Australan prožívá nadmíru úspěšné období a pomalu se z něj stává filmová hvězda první velikosti. Loni zazářil v Thorovi a letos přidal dva neméně úspěšné zářezy do vlastní herecké filmografie. Nejdříve se představil jako lovec, který pomohl Kristen Stewart v boji proti zlé královně v adaptaci klasického pohádkového příběhu o Sněhurce uvedené pod názvem Sněhurka a lovec. Následně se v roli Thora připojil k partičce superhrdinů v megaúspěšné týmovce Avengers, jež vzala drtivým útokem pokladny kin po celém světě. Navíc nedávno dotočil životopisné sportovní drama Rush, na premiéru stále čeká odkládaný remake Rudého úsvitu z roku 1984 Red Dawn, momentálně točí druhého Thora a současně se chystá sequel k Avengers. Pevně věřím, že charismatický Hemsworth na nabídku kývne, protože spolupráce s tvůrcem Čelistí, Jurského parku či Minority Report se prostě neodmítá.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest