I Think We’re Alone Now: Peter Dinklage je poslední muž na Zemi

I Think We’re Alone Now: Peter Dinklage je poslední muž na Zemi | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Představitel Tyriona ze Hry o trůny se představí v netradičním postapokalyptickém dramatu.

Petera Dinklage známe hlavně ze seriálové Hry o trůny. Ta má teď delší dobu pauzu, nicméně se blíží další drama s prvky fantastiky, kde může americký herec předvést svůj talent. V postapokalyptické novince I Think We’re Alone Now si zahrál Dela, který byl samotář už v době, kdy ještě ostatní lidé byli naživu. Po tom, o je zbytek lidstva vyhlazený, žije v prázdném malém městě, smířený se svojí osamělostí, v utopii, kterou si pro sebe metodicky vytvořil. To trvá jen do momentu, než jej najde Grace (Elle Fanning), mladá dívka se zvláštní minulostí a nejasnou motivací. Co je nejhorší, chce v Delově městě zůstat.

Snímek měl premiéru na festivalu v Sundance, odkud si přivezl rozporuplné recenze. Podle jedněch je snímek krásnou studií samoty se silnou katarzí, podle jiných působí I Think We’re Alone Now uměle a vynuceně. Většina kritiků se nicméně shoduje na tom, že ústřední dvojice hraje jako o život, a že se režisérce Reed Morano podařilo připravit poutavou atmosféru a zajímavý vizuál. Reed se krom režie sama chopila také kamery. Ostatně jako kameramanka začínala a je to vidět i na jejím dosud nejvýraznějším zářezu, seriálu Handmaid‘s Tale, pro který natočila pilot a definovala tak vyprávěcí jazyk celé show.

Dále hrají Charlotte Gainsbourg a Paul Giamatti. Scénář napsal Mike Makowsky, který zatím neměl šanci zazářit, ale do budoucna s ním nejspíš musíme počítat. Svůj příští scénář, Bad Education, si rovnou sám režíruje a ve snímku mu hrají Hugh Jackman či Allison Janney. I Think We're Alone Now nemá ohlášenou českou nebo slovenskou premiéru, nicméně koncem září snímek dorazí na VOD.

Galerie: 5

I Think We’re Alone Now: Peter Dinklage je poslední muž na Zemi | Fandíme filmu I Think We’re Alone Now: Peter Dinklage je poslední muž na Zemi | Fandíme filmu I Think We’re Alone Now: Peter Dinklage je poslední muž na Zemi | Fandíme filmu I Think We’re Alone Now: Peter Dinklage je poslední muž na Zemi | Fandíme filmu I Think We’re Alone Now: Peter Dinklage je poslední muž na Zemi | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest