Alan Alda trpí Parkinsonovou chorobou

Alan Alda trpí Parkinsonovou chorobou | Fandíme filmu
Vynikající herec ze snímků Letec, Most špionů či Příští rok ve stejnou dobu a především ze seriálu M*A*S*H*, seznámil veřejnost se svým zdravotním stavem.

Ve svých 82 letech vystoupil Alan Alda v pořadu CBS This Morning, aby před světem odhalil, že má Parkinsonovu chorobu. Herec uvedl, že ji má už tři roky a stále je velice aktivní. Hraje, dělá přednášky, pomáhá s vědeckým výzkumem, začal natáčet podcast. Právě při jeho propagování si všiml, že se mu začíná třást palec. Proto se rozhodl, že raději odhalí svou nemoc sám, než aby najednou začaly vycházet nějaké smutné články, protože on se smutný necítí a byl by nerad, aby hned někdo myslel na to nejhorší. Strach z nemoci může být paralyzující, ale alespoň v jeho případě není paralyzující samotná nemoc. Ta zasahuje určitou část mozkových buněk a pacienti nemocí postižení postupně ztrácejí plnou kontrolu nad částmi svého těla.

Alan je známý samozřejmě především pro roli doktora Pierce v seriálu M*A*S*H*, ale také z filmů Letec, Most špionů, Příští rok ve stejnou dobu, Čtyři roční období či ze seriálu West Wing. Přidáváme část z Aldova vyznání:

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest