Mocný vládce Oz

Mocný vládce Oz | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Comic-Con představil také nejnovější velkofilm Sama Raimiho, který se po třech Spider-Manech vrhá na pohádkovou klasiku. Uvnitř první trailer!

Mocný vládce Oz (v originále Oz: The Great and Powerful) bude vyprávět jakýsi "prequel Čaroděje ze země Oz", tedy příběh Oscara, kovboje/kouzelníka/podvodníka/romantika v jedné osobě, který se dostane pomocí balónu z prašného Kansasu do pohádkové země Oz. Zde je uvítán jako očekávaný čaroděj a postaven proti trojici čarodějnic - Theodoře (Mila Kunis), Evanoře (Rachel Weisz) a Glindě (Michelle Williams), z nichž ne všechny jsou tak dobrotivé jak se prezentují. Oscar se tak zamotává do problémů obřích rozměrů, aby se postupně proměnil nejen v mocného čaroděje, ale také dobrého muže.

Do hlavní role se původně počítalo s hvězdnými jmény jako je Robert Downey Jr. či Johnny Depp, ale oba nakonec nahradil méně výrazný, ale stejně zkušený James Franco. Produkčně si film zajistil Joe Roth, který stál už za Burtonovou Alenkou, Sněhurkou a lovcem nebo chystanou Maleficent Angeliny Jolie. Se Samem Raimim samozřejmě přichází i jeho dvorní střihač a držitel Oscara Bob Murawski s kameramanem Peterem Demingem, takže můžeme doufat, že se přes zástupy producentů alespoň trochu prodere typický Raimiho hororový styl (trailer tomu malinko napovídá). Největším překvapením je však návrat skladatele Dannyho Elfmana, který se s Raimim rozešel ve zlém po druhém Spider-Manovi a přísahal, že bude „raději dělat číšníka, než aby znovu zažil podobnou zkušenost“. No vypadá to, že situace v pohostinství není dvakrát růžová, takže se můžeme těšit na tradiční pohádkový soundtrack. Elfmanovy sboristky se už chystají.

Nikdo asi nedoufá, že by Raimi mohl trumfnout Čaroděje z roku 1939 s Judy Garland, každopádně nás čeká lehké pomrkávání na tuto nestárnoucí klasiku a přesto, že se nejedná přímo o čistokrevný prequel, srovnávání se bude marketingovému oddělení setsakramentsky hodit. To, co bude ale na filmu netypické, a co můžete vidět již v traileru, je samotný audiovizuální přechod. Snímek započne v Kansasu a bude prezentován v černobílém, standardním 2D, 35mm formátu, v obstarožním poměru stran 4:3. Poté, co se přesuneme do země Oz, obraz se roztáhne do širokoúhlého 2,39:1, obarví se, změní do 3D a zvuk se přepne do Dolby Digital Surround. Teď už je zbývá pokochat se trailerem a poslušně čekat do 7. a 8. března příštího roku, kdy film startujte v českých a amerických kinech.

 

Oz: Trailer a rozhovor s Jamesem Francem

 

Galerie: 2

Mocný vládce Oz | Fandíme filmu Mocný vládce Oz | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest