Bez kalhot: Channing Tatum dělá striptýz

Bez kalhot: Channing Tatum dělá striptýz | Fandíme filmu
Warner Bros. Pictures
Steven Soderbergh mapuje striptérské mládí Chaninga Tatuma. Co od snímku můžeme čekat? Přečtěte si naše preview a Soderbergův komentář.

Steven Soderbergh je jedním z filmových tvůrců, kteří se nebojí neustále narušovat žánrové konvence a to i ve třech filmech za rok. Toto léto se dostává do kin jeho poslední počin, komedie Bez kalhot (Magic Mike), ve které společně s Channingem Tatutem zavzpomínáme na jeho striptýzovou kariéru.

Nápad na zfilmování Channingova prvního řemesla se urodil právě v jeho hlavě v roce 2010, tehdy se počítalo s Nicolasem Windingem-Refnem, kterého ho však brzy nahradil Steven Soderbergh a společně s Tatumem film na vlastní pěst zafinancovali. Okamžitě se začalo natáčet a ještě během produkce odkoupilo práva studio Universal, které se překvapivě rozhodlo nasadit film v široké distribuci v létě 2012. Soderbergh stál jako vždy i za kamerou pod pseudonymem Peter Andrews a film si sestříhal pod jménem Mary Ann Bernard. Channing Tatum ztvární svého bývalého rádce Magic Mika, Alex Pettyfer poté částečně samotného Tatuma v postavě Adama. Když je řeč o svlékání, samozřejmě nesmí chybět Matthew McConaughey v roli vysloužilého Dallase, majitele klubu. U ženského obsazení se sází na neokoukané tváře a tak uvidíte například Olivii Munn nebo Cody Horn, která dělala ještě před pár lety režisérovi produkční asistentku.

Soderbergh je znám svými krotkými rozpočty a u Bez kalhot tomu není jinak. Film stál pouhých 8 milionů dolarů a do této doby nashromáždil už přes pěkných 70. „Víc mě potěší, že film vydělá hezké peníze než tucty pochvalných kritik, protože ty mi novou práci nezajistí. Já svoje filmařské schopnosti nezpochybňuji, takže pro mě navíc nemá taková pozornost žádný smysl. Víte, největším problém je propagace filmů. Kdyby tolik nestál jejich prodej, v pohodě si na sebe vydělají. Třeba Nákaza stála 60 milionů, vydělala 145. Půlku si necháte, jenže celosvětová propagace vyjde na 50 a video už není to, co bývalo, takže i s 20 miliony z videa jste pořád v mínusu. A u Nákazy mě to štve dvojnásob, protože si myslím, že si plusové hodnoty zasloužila. Jenže tak to prostě v současné ekonomice chodí.“ tvrdí režisér.

Tentokrát se však zdá, že Soderbergh trefil do černého a do kin nalákal mimo tradičního zástupu návštěvníků i spoustu návštěvnic. Navíc si může zaškrtnout jeho výroky o tom, že je možná právě on tou „bariérou“, která dělí jeho filmy od vyšších výdělků. Právě jeho soustředěná energická režie a typický vizuální styl jsou tím, co si zámořští kritici nemohou vynachválit. „Studia si všeobecně myslí, že filmy s větším rozpočtem mají větší šanci uspět, protože můžou zaujmout více lidí. Jako přemýšleli jsme, že bychom dali do Magic Mika zombíky, nepřišlo nám to ale tak sexy.“

A nezapomeňte se v komentářích podělit o vaše striptýzové jméno. Podle herců stačí vzít název ulice, kde jste poprvé bydleli a jméno vaše domácího mazlíčka. Bez kalhot má premiéru v některých kinech už 11.7, oficiálně si na něj můžete zajít 12. července. Následují trailery.

 

Bez kalhot: Trailery

 

Zdroj: Rozhovor se Stevenem Soderbergem

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest