Ready Player One: Můžeme vyhlížet druhý díl?

Ready Player One: Můžeme vyhlížet druhý díl? | Fandíme filmu
Warner Bros.
Vrátíme se do OASIS i podruhé? Jestli ne ve filmu, tak na stránkách románu určitě. A ne jen jednou.

Pokud jste ještě nebyli v kině na Ready Player One, tak to koukejte honem rychle napravit. I přes fakt, že filmovou adaptaci potkalo několik nevyhnutelných změn oproti předloze, jsem si honbu za easter eggem na rozdíl od Anarvina užil skoro na maximum :). Pro mě osobně to byla jízda od začátku do konce, která nemá šanci při stopáži sto čtyřiceti minut zastavit a všechny ty reference, které se na nás valí z každého koutu, nelze prostě napoprvé vstřebat.

Když se autor Ernest Cline pustil do psaní Ready Player One, věděl, že jednou by chtěl vyprávět z OASIS mnohem víc příběhů. Proto si rovnou nechal na internetu zaregistrovat domény Ready Player One 2 a Ready Player One 3! Za vytvořením virtuálního prostředí, kam utíká před neveselou realitou skoro každý člověk na planetě stálo tolik práce, že by byla škoda podívat se tam jenom jednou a podle Clinea se v OASIS skrývá potenciál na další dobrodružství. Před koncem loňského roku skutečně prozradil, že píše Ready Player One 2. Na pokračování začal pracovat, když se zapojil jako scenárista do natáčení, takže jenom přepínal mezi filmem a románem. „Pracoval jsem velmi tvrdě. Chtěl jsem mít hotový první nástřel příběhu než jsem viděl film, aby mě neovlivňoval, i když jsem na něm dělal a věděl, co se v něm děje. Chtěl jsem napsat další pokračování, které by potěšilo fanoušky románu, kteří by se cítili jako by pokračovali v četbě, ale také mají příběh, které by mohlo být brané jako filmový sequel. Byl to složitý proces," uvedl Cline.  

Jak to s druhým dílem nakonec bude je prozatím ve hvězdách. Cline řekl, že se Stevenem Spielbergem o něm přímo nemluvil. Záleží, jak si jednička" povede v kinech a podle toho studio Warner Bros. rozhodne, jestli dá dvojce" zelenou. Na otázku, zda by režíroval znovu Spielberg je také příliš brzy. Pro režiséra se jednalo o třetí nejtěžší film, který za svou kariéru natočil. Prvním byly Čelisti a druhým Zachraňte vojína Ryana, kde mu dala silně zabrat úvodní velká scéna vylodění v Normandii. Samotné filmování Ready Player One bylo náročné tím způsobem, že jde v podstatě o dva samostatné snímky, které se natáčely souběžně a v jednom z nich je nespočet počítačových triků. K tomu si připočtěte, že Spielberg ještě pracoval na Akta Pentagon, takže celý tenhle koloběh byl určitě záhul.

Nechali byste si líbit druhý díl? Nebo nenapadla vás třeba myšlenka, jestli by nebylo moudřejší rozdělit předlohu na tři filmy, kde by se v každém z nich řešil jeden klíč? 

Zdroj: Collider

Ready Player One: Hra začíná

11.03.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest