Avengers 3: Kam se poděl Hawkeye a kdo všechno chybí

Avengers 3: Kam se poděl Hawkeye a kdo všechno chybí | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
V propagačních materiálech k Infinity War viditelně chybějí některé postavy. Které z nich ve filmu přeci jen uvidíme a kam se poděly ty zbývající?

Množství postav v Avengers: Infinity War je opravdu závratné. Když budeme počítat pouze ty, které potvrdily oficiální materiály, je jich celkem 36. Jsou to následující: Nebula, Black Panther, Shuri, Okoye, Winter Soldier, Black Widow, Thor, Scarlet Witch, Loki, M'Baku, Iron Man, Heimdall, Thanos, Captain America, Star-Lord, Gamora, Spider-Man, Mantis, Doctor Strange, Groot, Drax, Vision, Rocket Raccoon, The Collector, postava Petra Dinkleage, Hulk, Pepper Potts, Wong, Falcon, War Machine, Ayo, Xoliswa a čtyři členové černého řádu. K tomu nejspíš ještě přehlížím několik konkrétních členek Dora Milaje, nikoho by nepřekvapilo, pokud by se objevila Ramonda (Black Pantherova matka) a v trailerové scéně, ve které jede Peter Parker školním autobusem, by jistě mohlo jet několik jeho spolužáků.

Kdo naopak chybí? Ve filmu nebude nikdo z Ant-Manovy party, přičemž je potvrzené, že se postavy objeví až v Avengers 4. Spekulovali jsme o tom, zda se Ant-Man & The Wasp a Avengers: Infnity War neodehrávají souběžně. Pak jsou to agenti SHIELDu. Nick Fury, Maria Hill a Agentka 13. Představitelka poslední jmenované, Emily VanCamp, v posledním rozhovoru uváděla, že v Avengers 3 ani 4 nebude. U Furyho a Hill je situace nejasná. Nicméně objevily se fotky z natáčení, na kterých oba dva figurují a spekulovali jsme o tom, že by mohlo jít o titulkovou scénu Infinity War, ve které by se mohla poprvé ukázat Captain Marvel. Ta jinak také bude součástí kolektivu teprve v Avengers 4.

Chybí také naprostá většina Thorových kumpánů. V úvodu filmu uvidíme scénu, ve které Thanos zaútočí loď s Asgarďany, zatím jsme však však v upoutávkách viděli jen Thora a Lokiho a Heimdallovu účast oficiálně potvrdil plakát, kde je Idris Elba uvedený v seznamu herců. Po Valkyrie, Korgovi a Miekovi není ani vidu ani slechu. Vypadá to, že se v Infinity War Thor podívá pouze do Wakandy a vesmíru, takže nepřekvapí, že nebudou účastny žádné postavy z jeho starších filmů. Naopak plakát s definitivní platností oficiálně potvrzuje, že ve filmu bude hrát Peter Dinklage, u kterého se spekuluje už dlouho o tom, že si zahraje trpaslíka, který uková Thorovu novou zbraň.

Na 99% se ukáže také Stan Lee ve svém tradičním cameu a na fotkách z natáčení jsme viděli Jona Favreau (Happy Hogan) ve společnosti Downeyho a Paltrow – teoreticky se mohlo jednat o scénu z trojky. Největší otazníky však stále z nějakého důvodu budí Jeremy Renner alias Hawkeye.

Před natáčením Avengers 3 a 4 jsme věděli, že má herec smlouvu na jeden další film. Smlouva se mohla rozšířit na dva filmy, ale vše nasvědčuje tomu, že se tak nestalo. Během natáčení Avengers 3 herec nebyl na place přítomen (nebo o tom alespoň neexistují žádné důkazy), během natáčení Avengers 4 přítomen byl. Hawkeye se neobjevil v jednom jediném oficiálním propagačním materiálu k filmu. Na žádné fotce, v žádném videu, na žádném plakátě. Na plakátě dokonce chybí jeho jméno a to na něm můžete najít takové vedlejší hráče, jako jsou Benicio del Toro (Collector) nebo Gwyneth Paltrow (Pepper Potts). Jestli něco dokládá, že Renner ve filmu zkrátka nebude, tak je to tenhle plakát. Přesto se stále objevují nejrůznější spekulace o tom, že film s Rennerem chystá nějaké zásadní překvapení.

Na něco takového můžete rovnou zapomenout, avšak přesto. Kam se Hawkeye tedy poděl? Režiséři Russoovi říkají na téma následující: Na konci Civil War je ve stejné pozici jako Cap, Falcon nebo Ant-Man. Někteří z nich „se rozhodli tak, druzí onak“, všichni se s nastalou situací a vládním dohledem hodlají vypořádat po svém. Hawkay je tak v Infinity War „na své vlastní cestě“, má na Civil War „specifickou reakci, která jej staví v tomhle filmu do unikátní pozice“. Když si potom otevřete prequelový komiks, který si můžete prohlédnout dole v galerii, tak tam jasně můžete číst, že Hawkeye po útěku z vězení The Raft kolegům říká: „Byla to legrace, ale věřte mi, když řeknu, že oficiálně odcházím do důchodu“. Na to mu Captain odpovídá, že si musí užít čas se svými milovanými, dokud jej má a současně s tím vidíme pohled na Clintovu rodinu.

Agent Barton tedy zkrátka pověsil luk na hřebít a vrátil se ke svojí rodině – tak, jak to udělal už jednou, po Avengers: Age of Ultron. Tenkrát jej Cap ještě jednou přesvědčil, aby se vrátil z odpočinku, tentokrát se to buď nepovede, nebo je Hawkeye příliš daleko od veškerého dění, než aby jej události stačily pohltit. Uvidíme, jestli Clint bude chybět čistě proto, že to dává vypravěčsky smysl, anebo se jen filmaři snažili ubrat postavy, kde mohli a v jeho případě to bylo snazší. A vyloučit samozřejmě nemůžeme ani variantu, že se s Rennerem nepodařilo rozšířit kontrakt o další film. Tak či tak, v Infinity War zkrátka nebude.

Na závěr přidáváme řadu fanouškovských výtvorů, které Hawkeye vracejí zpátky do hry. Najdete je dole v galerii. A tady si dělá sám Renner legraci z toho, že ve filmu nebude:

Avengers: Infinity War završují bezprecedentní desetiletou cestu filmovým světem Marvelu. Na plátna přinesou ultimátní a tu nejvíc smrtící bitvu všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musejí být ochotni obětovat úplně všechno, aby se pokusili zastavit mocného Thanose, než jeho prudký útok, provázený ruinami a zkázou, ukončí celý vesmír. Režírují Anthony a Joe Russoovi, produkuje Kevin Feige. Scénář napsali Christopher Markus a Stephen McFeely.

V hlavních rolích hrají Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Sebastian Stan, Tom Holland, Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Chris Pratt, Benedict Wong, Zoe Saldana, Karen Gillan, Vin Diesel, Dave Bautista, Bradley Cooper, Pom Klementieff, Benicio Del Toro, Don Cheadle, Chadwick Boseman, Anthony Mackie, Gwyneth Paltrow, Winston Duke, Letitia Wright, Jon Favreau, Danai Gurira, Sean Gunn, Terry Notary a mnozí další.

Datum premiéry je stanoveno v Česku a na Slovensku na 26. 4. 2018.

Zdroje: Slashfilm

Avengers: Infinity War

27.04.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 8

Avengers 3: Kam se poděl Hawkeye a kdo všechno chybí | Fandíme filmu Avengers 3: Kam se poděl Hawkeye a kdo všechno chybí | Fandíme filmu Avengers 3: Kam se poděl Hawkeye a kdo všechno chybí | Fandíme filmu Avengers 3: Kam se poděl Hawkeye a kdo všechno chybí | Fandíme filmu Avengers 3: Kam se poděl Hawkeye a kdo všechno chybí | Fandíme filmu Avengers 3: Kam se poděl Hawkeye a kdo všechno chybí | Fandíme filmu Avengers 3: Kam se poděl Hawkeye a kdo všechno chybí | Fandíme filmu Avengers 3: Kam se poděl Hawkeye a kdo všechno chybí | Fandíme filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest