Uncharted: Chystaný film doplní mezery mezi hrami

Uncharted: Chystaný film doplní mezery mezi hrami | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
A proč tvůrci herní předlohy doufají, že filmová verze The Last of Us v současné podobě nikdy nevznikne.

Filmová verze dobrodružné videohry Uncharted si prošla mnohaletým vývojem, kdy byl projekt mnohokrát pozastavený, aby se to s novou sadou tvůrců začalo zkoušet opět nanovo. V aktuálním interview Neil Druckmann (vůdčí tvůrčí osobnost videoherní firmy Naughty Dog) nastiňuje, proč tomu tak mohlo být.

Podle Druckmannových slov jsou v Naughty Dog strašně spokojení s tím, jak k látce přistupuje Shawn Levy, nejnovější filmař s projektem spojený. Je do Uncharted zapálený, hře rozumí a chápe i postoj Naughty Dog. Zaměstnanci studia si během let prošli vývojem. Dřív prostě měli radost z představy, že by se jejich hra mohla podívat na plátna. Tenhle postoj ale přehodnotili a o přímou adaptaci už nestojí. Příběh už byl jednou odvyprávěný. Byl odvyprávěný ve hrách, byl odvyprávěný hodně filmově a byl odvyprávěný dobře. Podle Neila tak nemá přímá filmová adaptace co nového nabídnout. Proto je klíčové, že se Shawn Levy snaží přijít s novým příběhem (nejspíš s mladým Nathanem Drakem), který by vyplnil mezery mezi hrami. To je podle Druckhamma daleko zajímavější než znovu převyprávět to, co už hráči zažili ve hrách.

Podobně Naughty Dog vnímá adaptaci The Last of Us, ke které Druckmann dokonce sám napsal scénář. Ten byl přímou adaptací videohry a s časovým odstupem Neilovi vůbec nevadí, že zatím nedošlo k realizaci scénáře a vlastně doufá, že k ní nikdy nedojde. Možná by se dal ve světě hry vyprávět nějaký jiný příběh – s jinými postavami nebo zasazený do jiného období. Ale pro něj a pro řadu fanoušků jsou Nolan North Nathan Drake, Ashley Johnson Ellie a Troy Baker Joel, takže by bylo těžké vidět (slyšet) v těchto ikonických rolích jakékoliv jiné herce.

Co vy na to? Souhlasíte s Neilem Druckmannem? Je lepší nechat původní látku žít samostatně a vyprávět raději nové příběhy? Nebo byste přeci jen raději na plátně viděli klasické momenty, které jste si oblíbili ve hrách?

Připomínáme, že Uncharted je dobrodružná akční adventura inspirovaná Tomb Raiderem a Indianou Jonesem. Nejnovější verzi filmu chystá Shawn Levy a měla by pojednávat o mládí Nathana Drakea. Hlavní roli by si snad mohl zahrát Tom Holland. O filmové verzi The Last of Us se mluvilo naposledy v roce 2014, kolem projektu se motal režisér Sam Raimi. Herní předloha pojednávala o blízké postapokalyptické budoucnosti, ve které veterán Joel a nečekaně vyspělá dívenka Ellie putují napříč zdevastovanými Spojenými státy, které podivná nákaza proměnila v zarostlou divočinu osetou „zombiemi“ a zbytkem lidstva v tvrdém morálním úpadku.

Na závěr se můžete podívat, jak moc filmově hra The Last of Us skutečně působí:

Zdroje: Screen Rant I, II

Galerie: 11

Uncharted: Chystaný film doplní mezery mezi hrami | Fandíme filmu Uncharted: Chystaný film doplní mezery mezi hrami | Fandíme filmu Uncharted: Chystaný film doplní mezery mezi hrami | Fandíme filmu Uncharted: Chystaný film doplní mezery mezi hrami | Fandíme filmu Uncharted: Chystaný film doplní mezery mezi hrami | Fandíme filmu Uncharted: Chystaný film doplní mezery mezi hrami | Fandíme filmu Uncharted: Chystaný film doplní mezery mezi hrami | Fandíme filmu Uncharted: Chystaný film doplní mezery mezi hrami | Fandíme filmu Uncharted: Chystaný film doplní mezery mezi hrami | Fandíme filmu Uncharted: Chystaný film doplní mezery mezi hrami | Fandíme filmu Uncharted: Chystaný film doplní mezery mezi hrami | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest