Jupiter Ascending: Sourozenci Wachowští chystají sci-fi Sněhurku

Jupiter Ascending: Sourozenci Wachowští chystají sci-fi Sněhurku | Fandíme filmu
Tvůrci Matrixu opět budou ohýbat zákony fyziky a ještě si při tom vypůjčují dějovou kostru ze slavné pohádky.

Andyho a Lenu Wachowské, tvůrce Matrixu, asi netřeba dlouho představovat. Momentálně společně s Tomem Tykwerem dokončují adaptaci románu Atlas mraků, takže se poohlížejí po nějakém dalším projektu. Dlouho toužili natočit Cobalt Neutral 9 – drama z Iráku, ve kterém se americký voják zamiluje do iráckého civilisty. Bohužel, téma bylo příliš kontroverzní, a tak se na film nikdy nepodařilo sehnat peníze. Nikam nevedly ani plány na novodobou variaci na Robina Hooda v ulicích moderního velkoměsta, a tak příštím filmem sourozenců bude s největší pravděpodobností sci-fi Jupiter Ascending.

Jupiter Ascending je údajně "ambiciózní idea, s potenciálem na celou trilogii", která však ve svém jádru tak trochu připomíná základní kostru ze Sněhurky. Podívejte: Příběh se odehrává v daleké budoucnosti, kdy život na zemi sledují podstatně vyvinutější bytosti ze vzdálených koutů vesmíru. Ony bytosti kombinují lidskou DNA se zvířecí, tak aby jejich společnost získala co nejefektivnější jedince. Dělníci tak například mají DNA kombinovanou s včelami, aby byli pilnější a pracovitější, vojáci zase s vlky, aby byli silnější, odvážnější a dokázali lépe pracovat ve skupině.

A teď to přijde: Hlavní hrdinkou je pak nuzná dívka, ruská imigrantka, která je na první pohled bezvýznamná (snad by se i ve filmu měla živit uklízením toalet), ale protože má shodnou DNA s Královnou vesmíru, představuje pro vládkyninu nesmrtelné panování hrozbu a je třeba ji odstranit. Královna za hrdinkou posílá nájemného zabijáka, ten se do ní ale zamiluje a přidá se na její stranu. Zkrátka Sněhurka ve vesmíru. Na druhou stranu se bavíme o sourozencích Wachowských a ti jistě na základní premisu dokážou nabalit podstatně košatější příběh.

Dvě hlavní role by si mohli zahrát spolehlivá Mila Kunis a Channing Tatum, který se díky letošním filmům jako Jump Street 21 nebo Zkrat pomalu zbavuje nálepky neschopného hezounka. Nějakou blíže neurčenou roli prý mají sourozenci nachystanou také pro Josepha Gordona-Levitta, ale dy se snímek začne natáčet, je zatím ve hvězdách.

Zdroj: Vulture

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest