Mute: Neonoirová sci-fi ukazuje v traileru svět budoucnosti

Mute: Neonoirová sci-fi ukazuje v traileru svět budoucnosti | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Plnohodnotný trailer na novinku hračičky Duncana Jonese dorazil. Seznamte se s postavami i s futuristickým Berlínem.

Duncan Jones na sebe upozornil parádně minimalistickým Měsícem a v hrátkách s žánrem sci-fi pokračoval ve Zdrojovém kódu, kde se od cest do vesmíru a klonování obrátil k tématu časových smyček. Pak přišel přešlap v podobě Warcrftu, nicméně teď má Jones příležitost si spravit reputaci se snímkem Mute.

Minimálně dle k traileru k tomu má našlápnuto dobře. Upoutávka vykresluje svět blízké budoucnosti, který svojí vizuální podobnou připomíná Blade Runnera. Výškové budovy, neony, úpadek. V tomhle prostředí se setkáváme s hrdinou, který se viditelně jen snažil udělat správnou věc a tvrdě na to doplatil. Jeho vytoužená zmizela neznámo kam a v patách má dva chlapíky, kteří se tváří, že jsou schopní pro dosažení svých cílů udělat naprosto cokoliv.

Jones v rozhovorech už několikrát zmiňoval, že rozhodně nemáme čekat klasickou akční hollywoodskou produkci, která se snaží zalíbit všem, ale poměrně specifický filmový zážitek, který má podobat tomu, jak se natáčelo v 70. letech minulého století. A trailer mu dává za pravdu. Tohle opravdu nebude žádná pozlátková akční jízda, tady se spolu se skupinkou zakaboněných hrdinů podíváme do podsvětí prohnilého světa budoucnosti, kde má sci-fi žánr dodat spíš specifickou společenskou situaci a atmosféru, než nějaké lasery a futuristická vozítka. Netflix snímek uvede 23. 2. 2018.

Příběh je situován do roku 2052, kdy v Berlíně vlivem proudění přistěhovalců dochází k nepokojům. Hlavním hrdinou bude němý barman Leo Beiler. Ten se vydá do ulic hlavního města Německa pátrat po zmizelé přítelkyni, což jej zavede až do podsvětí, kde narazí na dvojici zvláštních amerických chirurgů. Otázkou je, jestli Leovi v hledání pomohou nebo mu to je ještě přitíží.

Mute

23.02.2018 | Velká Británie, Německo
Sci-Fi, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Galerie: 4

Mute: Neonoirová sci-fi ukazuje v traileru svět budoucnosti | Fandíme filmu Mute: Neonoirová sci-fi ukazuje v traileru svět budoucnosti | Fandíme filmu Mute: Neonoirová sci-fi ukazuje v traileru svět budoucnosti | Fandíme filmu Mute: Neonoirová sci-fi ukazuje v traileru svět budoucnosti | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest