Patrick Melrose: Cumberbatch je schizoidní, sebestředný alkoholik

Patrick Melrose: Cumberbatch je schizoidní, sebestředný alkoholik | Fandíme filmu
...se sebevražednými sklony. A první trailer ukazuje, že by to nemuselo být vůbec depresivní.

Benedict Cumberbatch začíná být zaškatulkovaný jako představitel rozervaných mužů. Zatímco většina z nich to má alespoň vykompenzované určitou měrou výjimečnosti (Sherlock Holmes, Doctor Strange, Khan, Thomas Edison, Frankenstein…). Vypadá to, že Patrick Melrose, hrdina stejnojmenné očekávané minisérie, žádné polehčující vlastnosti k dobru nemá.

Pětidílná minisérie vychází z částečně autobiografické série románů od Edwarda St Aubyna. Protagonista Patrick je samozvaný narcis, schizofrenik a alkoholik se sebevražednými sklony. Tatarák má rád opravdu hodně, hodně kořeněný a vypráví o svém traumatickém dětství pod dohledem sadistického otce a bohaté nešťastné matky, dospělosti strávené pod vlivem návykových látek a náročné cestě ke střízlivosti. Děj je zasazený na jih Francie 60. let, New Yorku 80. let a Británie po přelomu letopočtu. Každý díl minisérie se zaměří na jeden z pěti románů knižní předlohy.

Stanice Sky a Showtime, které seriál koprodukují, jej označují jako podvratný, vtipný a zběsilý a hodlají jej vysílat později během letošního roku. První zveřejněný teaser rozhodně dokáže zaujmout pozornost. Prezentace je svěží, Cumberbatch umí jako vždy strhnout. Jen se nabízí otázka, jestli mu role dá jakkoliv možnost roztáhnout křídla, nebo opět bude hrát variaci na figury, jaké ztvárnil už v minulosti.

Benedicta v hlavní roli doplňují Hugo Weaving, Jennifer Jason Leigh, Anna Madeley, Blythe Danner, Allison Williams, Pip Torrens, Jessica Raine, Prasanna Puwanarajah, Holliday Grainger, Indira Varma nebo Celia Imrie. Scénář napsal David Nicholls (Jeden den, Daleko od hlučícího davu) penned the series with Edward Berger (seriál Deutschland 83).

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest