Matthew Vaughn chce zachraňovat DC, jednal o několika filmech

Matthew Vaughn chce zachraňovat DC, jednal o několika filmech | Fandíme filmu
Uvidíme Supermana v podání režiséra snímků Kick-Ass či Kingsman?

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída, Kick-Ass, Kingsman) propaguje vydání druhého Kingsmana na domácím videu a novináři se jej ptají na jeho budoucí projekty. Jedním z témat jsou i jednání s DC Films, která režisér v minulosti měl.

Pro IGN režisér řekl, že svět DC miluje a měl se společností jednání o několika různých projektech. Osobně jej také víc baví přispět k sérii, která je v potížích, než se snažit naskočit do dobře rozjetého vlaku, protože je pak jednodušší připravit dobře přijatý počin: I když natočíte něco, co je jen „ok“, tak to je pravděpodobně lepší, než minulý díl série. Zároveň je také zábavnější něco přetvořit, znovuobjevit, než se pokoušet kopírovat úspěšný vzorec. Jako příklad připomíná svoje X-Men: První třída, kteří přišli po slabě přijatých X-Men 3, a naopak by měl pěkně nahnáno, pokud by měl natočit například další díl Strážců Galaxie.

Kdyby například měl točit dalšího Batmana, tak by v žádném případě nezkoušel natočit temnou, realistickou verzi, protože tu dovedl k dokonalosti Christopher Nolan. Raději by se inspiroval starším komediálním Batmanem s Adamem Westem. Každopádně se Vaughn musí rozhodnout, co bude točit dál, moc rád by zkusil věci, se kterými zatím zkušenost nemá. Těžko říct, zda tím myslí, že by se raději vydal úplně mimo komiksový žánr, nebo jen natočil komiksovku, která bude úplně jiná než všechny jeho dosavadní.

V minulosti byl Vaughn nejvíc spojován s pokračováním Muže z oceli. Na tenhle potenciální projekt byl dotázaný Mark Millar, tvůrce komiksové předlohy Kick-Asse či Kingsmana a blízký Vaughnův spolupracovník. Vaugh skutečně dostal nabídku dalšího Supermana točit a chtěl na něm s Millarem pracovat, nicméně ten už v té době byl vázán exkluzivní smlouvou o spolupráci s Netflixem. Potom se Vaughn začal zajímat o několik dalších projektů, a tak by asi podmínky musely být ideální a celá řada věcí by musela šťastně dopadnou, aby nakonec Matthew někdy v dohledné době Supermana točil.

Nicméně jaký by byl? Vaughn a Miller jsou oba obrovští fanoušci Supermana, Richarda Donnera a Chrirstophera Reevea. Vaughnův film by tak jednoznačně musel být povznášející a plný naděje. Když odejdete z kina o Supermanovi, tak se prostě musíte cítit skvěle. Vlastní snímek měl být obří zábavný epos, ve kterém by zároveň nechyběl smysl pro humor.

Zdroje: IGN, El Fanboy

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest