Jumanji: Vítejte v džungli: První dojmy

Jumanji: Vítejte v džungli: První dojmy | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Jak se povedlo pokračování tradičního rodinného dobrodružství s Robinem Williamsem?

Do kin se dostalo pokračování Jumanji s podtitulem Vítejte v džungli. Návaznost na starší film je přitom minimální. Alan Parrish (Robin Williams) je krátce zmíněný, děj se odehrává převážně v džungli a za vším stojí nebezpečná hra. Ale to je asi všechno. Doba navíc pokročila, a tak deskovou hru nahrazuje videohra. Z toho snímek těží a hodně využívá herních zákonitostí. Životy, rozmanité vlastnosti herních postaviček, chování herního prostředí při rvačkách, a mnoho dalších detailů, to je hluboká studnice příležitostí k narážkám či parodiím.

Druhý směr, ze kterého film čerpá humor? Tělesná záměna. Hrdinové, kteří jsou vtažení do hry, dostanou ve světě Jumanji typově úplně odlišné avatary, než jsou oni sami a mají dost potíže se se svými novými personami vypořádat. Představitelé videoherních postav jsou skvěle vybraní a není těžké jim věřit, že jsou v jejich tělech uzamčení typově zcela odlišní teenageři. Zvlášť Karen Gillan vyniká svým jemným podáním, kdy na sebe zbytečně neupozorňuje a o to víc její proměna zabírá. Krom komedie z výměny těl vycházejí i poznávání sebe samých, které však zbytečně netlačí na pilu a pomáhá snímek dál posouvat.

S hrdiny strávíme v jejich pubertálních tělech dost času na to, abychom si zapamatovali jejich osobnosti, ale zase to není tak dlouho, aby snímek zbytečně zdržoval od té hlavní části, kvůli které diváci přišli do kin. Akce není špatná, ale vyloženě nevyčnívá, a tak je dobře, že se většinou stejně nakonec zase přikloní ke komedii nebo k napodobování videoherních principů. Celkově jde o velice příjemnou dobrodružnou záležitost, která si i vedle Hvězdných válek zaslouží, aby se na ni diváci přišli podívat.

Galerie: 5

Jumanji: Vítejte v džungli: První dojmy | Fandíme filmu Jumanji: Vítejte v džungli: První dojmy | Fandíme filmu Jumanji: Vítejte v džungli: První dojmy | Fandíme filmu Jumanji: Vítejte v džungli: První dojmy | Fandíme filmu Jumanji: Vítejte v džungli: První dojmy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest