Končí Jackie Chan s akčními filmy?

Končí Jackie Chan s akčními filmy? | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Akční legenda propaguje v Cannes třetí díl Božské relikvie (podívejte se na trailer) a hovoří o své budoucnosti.

Jackie Chan už není nejmladší, a tak se ani nikdo nedivil, když na festivalu v Cannes prohlásil, že končí s akčním filmem. Celé tělo už ho prý bolí a tak by se chtěl po vzoru Clinta Eastwooda nebo Roberta De Nira věnovat komediím a dramatům a přesvědčit všechny o tom, že dovede vedle provádění složitých akčních scén také hrát. Tak alespoň z Cannes referoval The Associated Press. Chan ale v zápětí na svém Facebooku zprávu dementoval. Ano, je pravda, že už ho všechno bolí, ale s akčními filmy určitě končit nehodlá. Pouze drasticky omezí množství kaskadérských kousků. Což je určitě škoda, protože Jackieho choreografické nápady jsou legendární, ale zároveň je to pochopitelné. Jackiemu je už 58 let, takže je logické, že se musí trochu šetřit, pokud chce u filmu vydržet do Eastwoodova věku.

Na druhou stanu je třeba podotknout, že těch nejlepších kousků jsme si od Jackieho v posledních desetiletích stejně moc neužili. Od té doby, co v roce 1995 začal natáčet převážně v Hollywoodu, byste výjimečné filmy hledali v jeho filmografii jen obtížně a humor založený na jeho neuvěřitelné pohyblivosti ještě obtížněji. Místo legendárních akčních scén jsme museli spíš snášet blbiny ala Tuxedo nebo Křižovatka smrti 2, které mají být vtipné jen kvůli tomu, že má Jackie legrační angličtinu. Právě proto Jackie cítil potřebu, udělat za akční částí své kariéry nějakou výraznou tečku.

Mezi jeho vůbec nejznámější a nejoblíbenější filmy patří dva díly Božské relikvie z přelomu osmdesátých a devadesátých let, ve kterých Jackie ztvárnil vlastní alternativu Indiana Jonese, a tak není divu, že chce vrcholit právě se třetím dílem téhle série, s podtitulem Čínský zodiak. Chan přípravami filmu strávil sedm let a tak jako za starých časů si všechno udělá sám: Snímek produkoval, napsal, zrežíroval a samozřejmě si v něm zahrál hlavní roli a koordinoval akční sekvence.

Již potřetí se potkáváme s Asijským jestřábem, zkušeným dobrodruhem a lovcem artefaktů, který se tentokrát bude snažit najít 12 ztracených artefaktů, spojených s čínským horoskopem. Kromě Jackieho se ze známějších tváří ve snímku objeví už jenom Oliver Platt, natáčelo se v Číně, ve Francii, na Taiwanu, na ostrově Vanuatu a také v Litvě, kde Jackie natáčel akční scénu v aerodinamickém tunelu. Celkový rozpočet neznáme, ale proslýchá se, že nejdražší akční scéna filmu přišla na 10 milionů dolarů. Čínská premiéra je stanovena na 20. prosince, zbytek světa se dočká později. Následují dva teaser trailery a dva plakáty.

 

Božská relikvie 3: Dva teasery

 

Galerie: 2

Končí Jackie Chan s akčními filmy? | Fandíme filmu Končí Jackie Chan s akčními filmy? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest