Lone Wolf and Cub: Starodávný příběh pomsty obřích rozměrů

Lone Wolf and Cub: Starodávný příběh pomsty obřích rozměrů | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Klasická manga z prostředí historického Japonska se dočká hollywoodské adaptace.

Lone Wolf and Cub je jedním z těch projektů, které se povalují v Hollywoodu už opravdu dlouho. Postupné přípravy probíhají už od roku 2003 a jeden čas měl film točit kupříkladu Darren Aronofsky. Teď je projekt pod patronátem producenta Justina Lina, který by zároveň rád režíroval. Jako scenárista filmu byl nově najatý Andrew Kevin Walker, který napsal Sedm Davida Finchera, 8MM nebo Ospalou díru.

Lone Wolf and Cub je původně zásadní japonská manga, která byla důležitou inspirací pro mnoho následovníků. Za příběhem stojí scenárista Kazuo Koike a výtvarník Goseki Kojima. Série začala vycházet už v roce 1970, a když byla konečně dokončená, blížila se délkou devíti tisícům stranám! Manga sklízela chválu nejen za rozsah, ale i za mistrné vypravěčství a historickou přesnost. V Japonsku se manga dočkala filmové i televizní adaptace.

Příběh pojednává o Ittovi Ogamim, vysoce postaveném muži v šogunátu, který je prodlouženou šogunovou rukou při vymáhání práva a vykonávání poprav. Jako takový se stane terčem msty (i když později se ukazuje, že jde o složitou politickou hru) – Celá jeho domácnost je vyvražděna a přežijí pouze on a jeho tříletý syn. Společně se synem na zádech se Itto vydává na cestu pomsty a stává se nájemným zabijákem, který zároveň hledá vrahy své rodiny. Právě kvůli dítěti je dvojice označována jako osamělý vlk a mládě (Lone Wolf and Cub). Série je natolik dlouhá, že syn postupně vyrůstá a po otcově boku se stává nebezpečným bojovníkem.

Obrázek na titulce je ze starého japonského filmu.

Zdroj: THR

Galerie: 5

Lone Wolf and Cub: Starodávný příběh pomsty obřích rozměrů | Fandíme filmu Lone Wolf and Cub: Starodávný příběh pomsty obřích rozměrů | Fandíme filmu Lone Wolf and Cub: Starodávný příběh pomsty obřích rozměrů | Fandíme filmu Lone Wolf and Cub: Starodávný příběh pomsty obřích rozměrů | Fandíme filmu Lone Wolf and Cub: Starodávný příběh pomsty obřích rozměrů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest