Hellboy mění název, odhaluje podrobnosti a řeší kontroverzi

Hellboy mění název, odhaluje podrobnosti a řeší kontroverzi | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Seznamte se s nově obsazenými postavami, castingovou kontroverzí nebo podrobnostmi o pojetí filmu či plánech na širší universe.

Nový Hellboy měl jít do kin pod názvem Hellboy: Rise Of The Blood Queen. Bez nějakého vysvětlení byl ale podtitul odstraněn a momentálně to vypadá, že se chystá zkrátka „Hellboy“. Představitel hlavní role David Harbour prozradil, že Hellboyův zrod snímek zmiňuje, ale o klasický origin story se nejedná. Máme si to představit jako prvního Indianu Jonese, kde v úvodu snadno pochopíme, co je postava zač, ale zároveň jsme s ní okamžitě uprostřed dobrodružství a tak nějak tušíme, že už jich má hrdina za sebou celou řadu. A Hellboy je prostě polodémon, co běhá po světě a vyšetřuje paranormální případy.

Herec dále prozradil, že k postavě přistupuje jinak než Ron Perlman, který rudého ďábla hrál v dosavadních dvou filmech. Perlman podle Davida Hellboye hrál skvěle jako v jádru trochu nesebevědomého jedince, který se občas potřebuje tlouct v prsa a zařvat, aby dokázal sobě i okolí, jaký je chlapák. V Harbourově verzi toho naparování bude méně a jeho Hellboyovi to předstírání tolik nepůjde.

O filmu se rozpovídal také Mike Mignola, autor komiksové předlohy. Ten je tentokrát mnohem méně zapojený do příprav filmu. Zatímco pro Guillerma del Tora připravoval artworky a byl přítomný po celou dobu natáčení na place, na novém filmu Neilla Marshalla spolupracuje pouze jako konzultant. Paradoxně to ale podle Mignoly vypadá, že nový film bude daleko věrnější předloze. Bavíme se ale spíš o zpracování, pokud jde o děj jako takový, ten bude z konkrétního komiksového příběhu vycházet jen volně. Spíš si filmaři půjčují nejrozličnější kousky z jeho rozsáhlého fiktivního světa. Krom vyprávění vlastního příběhu se prý filmaři snaží o představení širšího světa a v ideálním případě by šlo následně otevřít celý širší Hellboyův filmový universe. Ten by krom vlastního Hellboye mohl dát více prostoru třeba jednotlivým členům organizace B.P.R.D. (úřad pro vyšetřování a obranu před paranormálními jevy). Chystaný film totiž skutečně nemá být týmovka B.P.R.D., ale film o Hellboyovi, kde jsou členové B.P.R.D. vedlejší postavy.

Podle neoficiálních informací uvidíme základnu B.P.R.D. zasazenou na zasněžené úbočí hory, která bude plná nejrůznějších prastarých artefaktů. Dále má být Hellboy skutečně tvrdé eRko, ve kterém budou padat hlavy a celkově má být příběh hororově laděný. Minimálně část děje má být zasazená do Londýna. Závěr filmu by měl dávat prostor pro pokračování. Z členů B.P.R.D. by se měli objevit Abe Sapien, Alice Monaghan a Major Ben Daimio, mezi dalšími postavami pak čarodějnice baba Yaga, král Artuš, Merlin a prasečí vílí stvoření známé jako Grugach, které má s Hellboyem nevyřízené účty.

Do role čarodějnice byla dříve obsazená Mila Jovovich, nově se dozvídáme, že Alice ztvární Sasha Lane (American Honey). V komiksech ji poprvé potkáváme jako nemluvně, které unesou víly a Hellboy ji zachrání. Později se vrací jako dospělá žena a osud ji společně s Hellboyem svede dohromady, aby se spolu zamilovali a sdíleli společná dobrodružství. Herečka Penelope Mitchell (Hemlock Grove, Zipper, Curve) byla obsazena jako Ganeida, což je v komiksech poměrně vedlejší postava, čarodějnice, která se rozhodne, že krvavá královna musí být zastavena.

Zdaleka největší živo je však kolem postavy majora Bena Daimia. V komiksech je to ošlehaný válečný veterán, člen B.P.R.D., který se ve vzteku mění v jaguára. V komiksech jde o postavu japonského původu, a tak, když byl do role obsazen Ed Skrein (Hra o trůny, Deadpool, Kurýr: Restart), zvedla se na internetu velká vlna nevole. Sám Skrein záhy zareagoval s oznámením, podle kterého komiksovou předlohu neznal, ale jakmile se dozvěděl o tom, že se jedná o o postavu smíšeného japonského původu, okamžitě musí dle svého svědomí od filmu odstoupit, protože podporuje multietnickou rozmanitost v Hollywoodu a chápe, že je pro minority důležité, aby byly v umění zastoupené. Jeho bezprecedentní gesto se dočkalo s nadšeným přijetím filmové novinářské veřejnosti a předpokládá se, že do role bude obsazený herec asijského původu.

Hellboy v chystaném restartu hraje David Harbour, jeho adoptivního otce Ian McShane. Režíruje Neil Marshall. S premiérou se počítá na rok 2018.

Zdroje: CBM, IGN, Deadline, MTV, Collider, THR, Splash Report, The Verge, Ed Skrein,

Hellboy

02.04.2004 | USA
Akční, Sci-Fi, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 7

Hellboy mění název, odhaluje podrobnosti a řeší kontroverzi | Fandíme filmu Hellboy mění název, odhaluje podrobnosti a řeší kontroverzi | Fandíme filmu Hellboy mění název, odhaluje podrobnosti a řeší kontroverzi | Fandíme filmu Hellboy mění název, odhaluje podrobnosti a řeší kontroverzi | Fandíme filmu Hellboy mění název, odhaluje podrobnosti a řeší kontroverzi | Fandíme filmu Hellboy mění název, odhaluje podrobnosti a řeší kontroverzi | Fandíme filmu Hellboy mění název, odhaluje podrobnosti a řeší kontroverzi | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest