Molly's Game: Mistr scénářů Aaron Sorkin poprvé režíruje

Molly's Game: Mistr scénářů Aaron Sorkin poprvé režíruje | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Jessica Chastain táhne životopisné drama sebevědomé obchodnice, která pro celebrity pořádala ty nejluxusnější nelegální pokerové turnaje. Koukněte na trailer.

Jsme zvyklí filmy vyhledávat kvůli hercům či režisérům, ale u scenáristů to tak obvyklé není. Kvůli opravdu specifickému stylu mají své fanoušky Charlie Kaufman či Joss Whedon, známá jsou jména jako Steven Zaillian nebo Christopher McQuarrie. Opravdu scenáristickou superstar je však Aaron Sorkin. Mistr dialogů ostrých jako břitva se může chlubit Oscarem za Social Network, nominací za Moneyball, Zlatým glóbem za Stevea Jobse, nominací za Soukromou válku pana Wilsona nebo Pár správných chlapů. Televizní cenu Emmy získal mnohokrát za Západní křídlo, které vyloženě pomáhalo formovat styl moderních politických (a obecně profesních) dramat, tak jak je známe dnes. Traduje se o něm, že ať už jeho scénáře točí jakýkoliv režisér, nedovolí si změnit ani slovo. Teď se Sorkin do režírování pustil sám.

Jeho prvotina se jmenuje Molly’s Game, který vychází z autobiografie Molly Bloomové, která pořádala nesmírně exkluzivní nelegální pokerové turnaje v Los Angeles a New Yorku. Začínala jako nadějná lyžařka (málem jela na olympiádu) a studentka harvardských práv. Když si dávala od školy roční pauzu, nachomýtla se k pořádání nelegálních pokerových her a její byznys se postupně rozrůstal, partií se účastnili i prominentní celebrity a obchodníci. Když se na jedné z jejích akcí objevili členové ruské mafie, všechno nabralo obrat k horšímu a brzy ji vyšetřovala FBI.

Hlavní roli ztělesnila Jessica Chastain, jejího právního zástupce Idris Elba. Jako její otec vystupuje Kevin Costner a dále hrají Chris O'Dowd či Michael Cera. V září bude snímek uvedený na festivalu v Torontu, můžeme tedy doufat, že po něm skočí i nějaká lokální distribuce. Na první pohled snímek působí nesmírně energicky, jak jsme u Sorkina zvyklí, opravdu nabitý břitkými dialogy, které ze sebe postavy chrlí. Sorkinova režie v traileru působí svižně, precizně a možná trochu chladně, jako by si vzal tu kus od Davida Finchera, tu kus od Bennetta Millera, tedy režisérů, které jeho texty režírovali předtím. Na podobné soudy je ale samozřejmě zatím brzy, tak počkejme, jak se nakonec Aaronova prvotina vyvede.

Galerie: 6

Molly's Game: Mistr scénářů Aaron Sorkin poprvé režíruje | Fandíme filmu Molly's Game: Mistr scénářů Aaron Sorkin poprvé režíruje | Fandíme filmu Molly's Game: Mistr scénářů Aaron Sorkin poprvé režíruje | Fandíme filmu Molly's Game: Mistr scénářů Aaron Sorkin poprvé režíruje | Fandíme filmu Molly's Game: Mistr scénářů Aaron Sorkin poprvé režíruje | Fandíme filmu Molly's Game: Mistr scénářů Aaron Sorkin poprvé režíruje | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest