Neuromancer: Filmovou adaptaci natočí režisér Deadpoola

Neuromancer: Filmovou adaptaci natočí režisér Deadpoola | Fandíme filmu
Nejslavnější dílo Williama Gibsona se snad konečně dočká zfilmování. 

Snaha dostat Neuromancer na filmová plátna se už snaží Hollywood pár let. Naposledy jsme o pokusu dát románu filmovou tvář slyšeli v roce 2012, kdy nás měl po Chrisi Cunninghamovi Josephu Kahnovi (Torque: Ohnivá kola) vzít mezi hackery do Sprawlu Vincenzo Natali (Kostka). Od té doby se po projektu slehla zem. Až do dneška, kdy bylo oznámeno, že novým režisérem filmové adaptace se stal Tim Miller se svým studiem VFX Blur. Tenhle pán jak jistě víte, nám dal povedeného Deadpoola a počítalo se s ním i u pokračování. To ale natáčí David Leitch a Millerovi se mezitím naskytla možnost ujmout se nového Terminátora, popřípadě se o něm mluvilo jako o režisérovi Sonica.

Ve světě počítačů, nadnárodních korporací a umělé inteligence se pohybuje hacker Case, jehož stihl nejhorší trest, když mu byl poškozen nervový systém, což mu znemožňuje připojit se do kyberprostoru. Šance na navrácení schopnosti připojit svou mysl k počítači se tak nabízí ve chvíli, kdy si ho najme tajemný obchodník Armitage, který chce jeho služby využít na nelegální práci. S přidělenou ochránkyní Molly s tělesnými modifikacemi se Case postupně noří hlouběji do nebezpečného dobrodružství, za nímž se skrývá nejedno tajemství.

Literární dílo Williama Gibsona z roku 1984 se stalo zlomovým bodem v žánru science fiction a tenhle projekt mi přijde rozhodně lákavější než Deadpool 2 nebo Terminátor, protože látka k zadaptování je to vskutku zajímavá. Autor na něj později volně navázal romány Hrabě nula a Zběsilá jízda, ale oběma se už nepodařilo překonat unikátnost Neuromancera. Od Gibsona už byla zfilmovaná v roce 1995 povídka Johnny Mnemonic, která je součástí knihy Jak vypálit Chrome. Hlavního hrdinu v kyberpunkovém světě, jenž ve svém mozku přenáší obrovské množství dat si tenkrát zahrál Keanu Reeves. 

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest