Breathe: Režijní debut Andyho Serkise s ochrnutým hrdinou

Breathe: Režijní debut Andyho Serkise s ochrnutým hrdinou | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Andrew Garfield si zahrál muže, který se nevzdal života ani v momentě, kdy to život tak trochu vzdal s ním. Koukněte na trailer, seznamte se.

Andy Serkis, kterého jsme mohli (ne)vidět v mnoha velkofilmech od Pána Prstenů, přes nejnovější Hvězdné války až po Planetu opic, se dočká svého režijního debutu. Herec je známý pro ztvárnění mnoha postav technologií tzv. motion/performance capture, kdy jsou kamerami a speciálními senzory zachyceny pohyby a mimika herce, aby byly následně s pomocí počítačových triků přetvořeny do podoby zcela digitální postavy. Takto si zahrál Gluma, King Konga, opičího vůdce Caesara a několik dalších. Serkis měl již v minulosti několikrát usednout na režisérskou židli, z chystaných projektů však vždy sešlo nebo jsou dlouhodobě zaseknuté ve výrobě. Teď má konečně jeden snímek hotový. Jeho de facto debut se jmenuje Breathe a v kinech bude uvedený již letos na podzim.

Hlavním hrdinou příběhu na motivy skutečných událostí je Robin Cavendish (Andrew Garfield), muž, který ve 28 letech ochrnul od krku dolů v důsledku obrny. Přes nesouhlas lékařů se ho jeho žena Diana (Claire Foy) rozhodla ošetřovat sama doma. Přes pesimistické prognózy, které dávaly Cavendishovi nanejvýš tři měsíce života, se dožil 64 let. Byl jedním z nejdéle žijících osob s touto chorobou ve Velké Británii, a podílel se na vývoji mnoha pomůcek pro osoby, trpící podobným postižením, mimo jiné i inovativního kolečkového křesla.

Scénář k filmu napsal William Nicholson, který se podílel mimo jiné na scénáři k legendárnímu Gladiátorovi nebo k Bídníkům. Na snímku se podílela i Cavendishova rodina. Film bude mít premiéru na londýnském BFI Film Festivalu, který bude probíhat od 4. do 15. října. Do kin by se měl v Británii dostat 27.10. O české premiéře zatím nepadlo ani slovo.

Galerie: 2

Breathe: Režijní debut Andyho Serkise s ochrnutým hrdinou | Fandíme filmu Breathe: Režijní debut Andyho Serkise s ochrnutým hrdinou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest