Star Wars: Pustí se autor seriálu do celovečerního filmu?

Star Wars: Pustí se autor seriálu do celovečerního filmu? | Fandíme filmu
Dave Filoni. Toto jméno možná uvidíme pod jedním z budoucích filmů z vesmíru Star Wars.

Vůbec první antologický film odehrávající se před dávnými časy v předaleké galaxii jsme měli možnost v kinech vidět minulý rok pod názvem Rogue One: A Star Wars Story. I bez pokračování hlavní dějové linie se dostavil úspěch a Disneymu se tak definitivně potvrdilo, že jeho čtyřmiliardová investice za práva na Star Wars se rozhodně vyplatila. Film dokázal v kinech překonat hranici jedné miliardy amerických dolarů a z kritického hlediska se též můžeme bavit o jednoznačné výhře. Star Wars filmy nás budou provázet až do roku 2019, kdy nynější trilogie dojde ke svému konci. Co ale bude potom? Žádná další trojice filmů potvrzená není, a nabízí se tedy otázka, jestli uvidíme alespoň nějaké ty další spin-offy. O těch zatím nevíme nic, kromě toho, že se na nich určitě pracuje. Teď se ale dozvídáme, kdo by mohl být pod některým z nich podepsaný.

Touto osobou je Dave Filoni, člověk zodpovědný za animovaný seriál Star Wars: Povstalci, který byl na téma režie hraného celovečeráku nedávno dotázán v rozhovoru. O tohle se s reportéry podělil: ,,Byl bych šílenec, kdybych něco takového odmítl. Nechci říct, že je to daná věc, protože si nesmírně užívám příběhy, na kterých teď pracuju, a nikdy bych je nepodrazil tak, abych řekl, že jsou něco míň než filmy. Myslím, že umění a práce, kterou do Povstalců vkládáme, je vynikající, a všichni lidi co na nich pracují, též. Ale nemůžu si pomoct a o hrané projekty se stejně zajímám a vidím tam obrovské množství příležitostí. Je to pro mě velice zajímavé a respektuji lidi, kteří na hraných projektech pracují, je to velmi odlišný styl. Hodně jsem to sledoval a učil se to, abych si udělal obrázek, jak bych něco hraného udělal já. Chci, abych byl pro projet přínosem a ne zátěží. Nechci se do ničeho pouštět, dokud to nebudu mít v malíčku, abych nezneuctil všechny profesionály a mistry ve svém oboru, s nimiž bych pracoval a abych je nějak neomezoval. Však ještě uvidíme. V něčem jste prostě už mistr a jinde zase Padawan, měli bychom se tedy všichni pořád učit!“

Z jeho vyjádření se tedy zdá, že už se na přechod z animace do hraného světa pomalu chystá a pokud bude mít tu příležitost, nejspíš se jí chopí. V minulosti už se několik režisérů animovaných filmů, jmenovitě Andrew Stanton nebo Brad Bird, o skok mezi těmito dvěma medii pokoušeli, a bohužel se o jejich hrané celovečeráky John Carter: Mezi dvěma světy a Země zítřka diváci v kinech zrovna nepřetrhli, tak nevíme, zda by byl Disney ochotný svěřit tak velký projekt jako Star Wars úplnému nováčkovi ve světě celovečeráků. Je dobré vědět, že pokud Filoni režisérský post opravdu dostane, udělal pro svou přípravu maximum a snaží se toho naučit co možná nejvíce.

Chtěli byste vidět Filoniho jméno pod jedním ze spin-offů, nebo máte radši úplně nové tváře? Nebo snad máte pro Star Wars filmy vyhlédnuté přímo určité osoby? Dejte vědět do komentářů.

Zdroj: Coming Soon

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest