Oscar 2017: Kdo má v tuto chvíli největší šance

Oscar 2017: Kdo má v tuto chvíli největší šance | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Podívali jsme se na kategorie nejlepších filmů, herců a hereček a shrnuli pro vás, kdo má momentálně v oscarovém závodě největší šance.
  1. Nejlepší film
  2. Nejlepší herečka
  3. Herec ve vedlejší roli

Herec ve vedlejší roli

V tomhle rybníku plave opravdu hodně ryb a členové Akademie budou mít letos rozhodně z čeho vybírat. Jediná dvojice, která může opravdu klidně usínat s vědomím jisté nominace jsou Mahershala Ali (Moonlight), který se letos konečně dostal do širšího povědomí, a oscarový veterán Jeff Bridges, který exceluje po boku Chrise Pinea ve westernu Hell or High Water. O své místo na slunci bude bojovat i Dev Patel (Lion), který je technicky hlavní postavou, ale to není nic, s čím už si Akademie v minulosti neporadila. Velký comeback je na spadnutí v případě Hugh Granta (Florece Foster Jenkins), který zasloužené obdržel, za svůj výkon po boku Meryl Streep, nominaci na Zlatý glóbus. Věřte nebo ne, ale pokud všechno klapne, tak by toto mohla být jeho první oscarová nominace.

Letecká drama Sully nebylo hitem jenom díky Tomu Hanksovi, ale také díky znamenitému výkonu Aarona Eckharta, kterému by hodně pomohla nominace Sullyho v kategorii nejlepší film. Až příliš času uplynulo od poslední poklony pro Ralpha Fiennese (A Bigger Splash), bohužel od premiéry jeho snímku uběhla notná doba a Akademie je známá tím, že nemá příliš dlouhou paměť. Zapomnění se rozhodně nemusí obávat ansábl dramatu Manchester by the Sea. Stačí ukázat prstem a vybrat si. V úvahu připadá mladíček Lucas Hedges nebo zkušený Kyle Chandler. Spíše snem než realitou je možnost nominace pro nedávno zesnulého Alana Rickmana (Eye in the Sky), přestože Akademie miluje podobné pocty těm, kteří nás náhle opustili.

Herečka ve vedlejší roli

V této kategorii to vypadá, že Akademie konečně dostane příležitost splatit jeden ze svých největších dluhů. Výkon Violy Davis (Fences) bere dech a vypadá to, že letos nestojí jejímu vystoupení na jeviště, které pro většinu herců znamená splněný sen, nic v cestě. Pokud existuje někdo, kdo by mohl její neohroženou cestu překazit, pak je to jedině Michelle Williams (Manchester by the Sea), kterou ale výrazně limituje skutečnost, že má ve svém filmu jenom minimum prostoru.

Svůj návrat na scénu hlásí i Nicole Kidman, která na sebe strhává pozornost jako adoptivní matka v dramatu Lion. Hodně blízko vysněné pětce je i Naomie Harris (Moonlight). Počítat se musí i s dámami z dramatu Skrytá čísla - Janelle Monáe a Octavií Spencer. Je velmi pravděpodobné, že jedna z nich se do velkého finále podívá. Černým koněm může být Felicity Jones (A Monster Calls), která má klasickou oscarovou roli ženy umírající na rakovinu.

« Předchozí kapitola

Sully: Zázrak na řece Hudson

02.09.2016 | USA
Drama, Historický, Životopisný
Info o filmu

Galerie: 4

Oscar 2017: Kdo má v tuto chvíli největší šance | Fandíme filmu Oscar 2017: Kdo má v tuto chvíli největší šance | Fandíme filmu Oscar 2017: Kdo má v tuto chvíli největší šance | Fandíme filmu Oscar 2017: Kdo má v tuto chvíli největší šance | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest