Deadpol 3: Premiéra se prakticky s jistotou odkládá, další filmy následují

Deadpol 3: Premiéra se prakticky s jistotou odkládá, další filmy následují | Fandíme filmu
Marvel Studios
Posunutí termínu už oficiálně ohlásila očekávaná oscarovka se Zendayou.

Už jsme hovořili o riziku odložení Duny 2 a dalších filmů. A výčet přesunutých a potenciálně ohrožených snímků nekončí. Oficiálně byl odložený film Rivalové (trailer zde) s hvězdnou Zendayou v hlavní roli. Jde o jeden z filmů, s nímž se počítalo do oscarového zápolení a na prestižní festivaly. Hlavním prostředkem propagace měla být právě Zendaya, pozornost, kterou poutá na červeném koberci a její masivní základna fanoušků na sociálních sítích.

Jenže kvůli právě probíhající stávce hollywoodských herců Zendaya film propagovat nesmí. Nemůže poskytovat rozhovory, fotit propagační fotky do módních magazínů, procházet se po červeném koberci nebo sdílet jakékoliv promo materiály na svých sociálních účtech. Kvůli stávce scenáristů navíc stojí podstatná část nejrůznějších talk show, kde by hvězdy mohly vystupovat. Film se tak z letošního září prozatím odkládá na 26. dubna. Odloženy byly také dva srpnové filmy. Problemista se odsouvá na neurčito, Bílé ptáče na zatím nespecifický termín v závěru letošního roku. Chystané pokračování Hříšného tance se pro změnu odkládá kvůli tomu, že se film před začátkem herecké stávky nestihl natočit.

Další odsuny se téměř určitě nevyhnou také Marvelu. Už na přelomu léta komiksové studio přeskládalo prakticky celý kalendář, ale to téměř určitě nebudou poslední změny. Zpravodaj Puck píše, že pokud stávka herců nebude ukončena nejpozději do měsíce, tak aktuálně zamýšlený termín premiéry Deadpoola 3 v květnu 2024 nebude možné stihnout. V tuto chvíli vše nasvědčuje tomu, že stávka potrvá dlouho, takže posunutí Deadpoola můžeme brát jako hotovou věc. Redaktor Pucku se domnívá, že by snímek mohl být přesunutý na listopad 2024, kdy měl vyjít předtím, než Marvel začal rozvrhem šachovat.

Insider Charles Murphy pro změnu píše, že už před začátkem stávky zaslechl zvěsti o tom, že chystaný snímek Thunderbolts nemůže stihnout v tuto chvíli zamýšlený termín stanovený na prosinec 2024. Spolu s běžící stávkou odsunutí filmu na rok 2025 začíná hraničit s jistotou. Ostatně dává smysl, aby dvě marvelovky nebyly uvedeny jen s měsíčním rozestupem.

V momentě, kdy uděláte do harmonogramu dva zásahy, je následně téměř nevyhnutelné, že to ovlivní úplně celý kalendář. Některé Marvel filmy na sebe navazují. Ateliéry mají omezenou kapacitu. Trikové společnosti mají omezenou kapacitu. Kina mají omezenou kapacitu. A šéf Disneyho se nedávno dušoval, že Marvel bude připravovat méně projektů, aby bylo možné víc dohlížet na kvalitu a diváci nebyli tolik přesycení. Vzhledem k čerstvě zveřejněnému traileru je vysoce pravděpodobné, že letošní The Marvels studio zveřejní dle původního plánu, ale všechno potom je prozatím ve hvězdách.

Titulní foto: Deadpool 3

Zdroje: Puck, Charles Murphy, Deadline I, II, III

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu