Blade: Upíří marvelovku píše autor Temného případu

Blade: Upíří marvelovku píše autor Temného případu | Fandíme filmu
New Line Cinema
Dlouho odkládaná marvelovka se znovu přepisuje, ale natáčení by se mělo stihnout.

Marvel se začátkem víkendu získal zajímavý úlovek. K tvůrčímu týmu komiksovky Blade se připojil scenárista Nic Pizzolatto. Ten je publiku nejznámější jako tvůrce seriálu Temný případ. Předtím se živil především jako spisovatel, podílel se také na seriálu Zločin či na snímku Viník. Aktuálně se na HBO blíží už čtvrtá řada Temného případu, nicméně na tu dohlíží Nic už jen jako producent. Autorsky se naposledy zapojil té třetí, v níž hrál hlavní roli Mahershala Ali, představitel Bladea.

Jde už o třetího scenáristu, který na snímku pracuje. Jako první se pro Marvel Bladea chopila Stacy Osei-Kuffour. Když byl vyměněný režisér, převzal scenáristické povinnosti Michael Starrbury. A jeho text teď přepisuje Pizzolatto. Dle dostupných informací se do práce pustil už před několika týdny a studio předpokládá, že se stihne původně zamýšlený začátek natáčení na konci května. Točit se bude v Atlantě.

The Hollywood Reporter také se snímkem stále spojuje Delroye Linda, ačkoliv po výměně režiséra a původního scenáristy nebylo tak docela zřejmé, zda s ním i nová verze projektu pořád počítá. V roce 2022 jsem si zkoušel tipnout, jakou postavu by mohl hrát. Před časem se k obsazení připojila také Mia Goth.

Blade je v komiksech poloviční upír, jenž se věnuje likvidování upírů, kteří svoji žízeň po krvi ukájejí na lidských obětech. V letech 1998-2004 s ním vznikly tři celovečerní filmy s Wesleym Snipesem v hlavní roli. Pro Snipese je Blade životní role a od té doby se snaží k postavě vrátit, nicméně prozatím bez úspěchu. V roce 2006 vznikla také rychle zapomenutá televizní série. V roce 2019 byl oficiálně oznámený nový Blade a do hlavní role byl obsazen Mahershala Ali. V dalších rolích vystupují Mia Goth a Delroy Lindo. Poslední verzi scénáře píše Nic Pizzolatto. Režíruje Yann Demange. Datum premiéry je stanoveno na 5. září 2024.

Titulní foto je ilustrační, z filmu Blade z roku 1998

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu