Star Wars oficiálně oznámily tři nové filmy z předaleké Galaxie

Star Wars oficiálně oznámily tři nové filmy z předaleké Galaxie | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit další 2 obrázky
Rey se vrací do předaleké Galaxie, Mando a spol. míří do celovečerního filmu a všechny další odhalené podrobnosti o nových Star Wars filmech.

Z Londýnské Star Wars Celebration jsme mohli vidět trailer pro nového Indianu Jonese, kterého také vyrábí společnost Lucasfilm. To ale není vůbec všechno. Krom řady zpráv ohledně seriálů, které ve světě Hvězdných válek momentálně převažují, jsme se dočkali také oficiálního oznámení tří celovečerních filmů.

Jeden chystá režisér James Mangold a bude pojednávat o úplných počátcích řádu Jedi. Další připravuje Dave Filoni, dlouholetý autor Star Wars seriálů, který ve snímku uzavře příběh vyprávěný v Mandalorianovi a přidružených sériích. Třetí snímek vychází z námětu Damona Lindelofa a odehrává se v období po Vzestupu Skywalkera. Pojďme si shrnout všechny podrobnosti, které k jednotlivým snímkům máme.

Rey buduje nový řád Jediů

Pokud se bude Lucasfilm držet dosavadních plánů, tak by zřejmě jako první měl přijít na řadu snímek z budoucnosti. Zatím se pořád předběžně počítá s tím, že film bude uveden v roce 2025. Bylo oficiálně potvrzeno, že jako hlavní postava se vrátí Rey, kterou opět ztvární Daisy Ridley. Budeme ji sledovat, jak se snaží znovu vybudovat řád Jediů.

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy na Celebration představila časovou osu, která vytyčila jednotlivé éry předaleké Galaxie. Nový snímek je zasazený do éry „nového řádu Jediů“. Film režíruje oscarová Sharmeen Obaid-Chinoy, která natočila dokument Zachovat si tvář či několik epizod Ms. Marvel. Aktuální verzi scénáře píše Steven Knight a vše nasvědčuje tomu, že pokračuje v rozvíjení původního scénáře, který připravili Damon Lindelof a Justin Britt-Gibson.

Děj se odehrává 15 let po událostech Vzestupu Skywalkera a krom budování nového řádu Jedi se má zaměřit také na vzestup sil, jež se pokusí nové Jedie utnout v zárodku. Snímek má otevřít novou éru příběhů. Podle starších zpráv byl koncipovaný jako samostatný film, který však v případě diváckého zájmu může dostat přímé pokračování. Objevit by se mohly i další známé postavy kromě Rey, ale zatím to nemůžeme brát za jednoznačný fakt. Šéfka Lucasfilmu Kennedy o snímku říká, že uvidíme, co se děje po poražení Prvního řádu, dále řád Jediů v rozvalinách a snahu Rey jej opět vystavět, na základě slibů, které dala Lukeovi. Zásadní vliv má mít to, že se Rey poučila z Lukeových chyb a snaží se jim vyvarovat. Zároveň bychom podle Kathleen neměli očekávat nějaké flashbacky s Lukem nebo jeho přítomnost v podobě ducha Síly.

Vyvrcholení Mandaloriana a příbuzných seriálů

Pokud bude Lucasfilm zveřejňovat jeden Star Wars film za dva roky, jak se dosud plánovalo, tak další snímek přijde v roce 2027. Pakliže to má být chystaný film Davea Filoniho, tedy vyvrcholení seriálů z období Mandaloriana, tak minimálně ještě čtyři další roky takové seriály budeme sledovat. To je jednoznačně dost času na to, aby se příběhy pořádně rozkošatěly, než je vrcholná filmová událost utne. (Stejně tak je ale možné, že Filoniho film přijde později, nebo také dříve, pokud by se kupříkladu v Lucasfilmu vrátili k tempu jednoho Star Wars filmu ročně). Šéfka Lucasfilmu Kennedy na Celebration v rozhovoru pro IGN řekla, že to, co nakonec ve filmu uvidíme, bude stát minimálně na šesti, sedmi letech dosavadního vývoje. Není úplně jasné, od kdy vlastně Kennedy počítá, nicméně její vyjádření premiéru v roce 2027 minimálně nevylučuje.

Filoniho snímek má být zaměřený na Novou Republiku a na její konflikt s pozůstatky Impéria. Film vykreslí eskalující válečný střet a krom seriálů by měl v některých dějových linkách navázat i na původní Star Wars trilogii. Podle Filoniho není Impérium tak poražené, jak si mnozí mysleli a jeho pozůstatky jsou stále nebezpečné. Stále se snaží podrazit nohy klíčící Nové Republice. Mezi Návratem Jediů a Síla se probouzí uplynulo 30 let, během nichž se stala spousta věcí...

A závěrem ještě jeden zajímavý drb: Reportér Jeff Sneider (který jako první odhalil přípravu Lindelofova scénáře a den před Star Wars Celebration fanoušky informoval o tom, že bude Filoni na akci oznamovat svůj nový film) tvrdí, že podle jeho zdrojů řada Star Wars filmů, které byly v poslední době zrušeny, byly zrušeny pro to, aby do sebe jednotlivé projekty víc zapadaly. Primárně by středobodem všeho měly být příběhy Jona Favreau a Davida Filoniho, od nichž by se mělo odvíjet to ostatní. Filoni je prý podle zákulisní šuškandy momentálně „v pozici George Lucase“, pokud jde o hrubé příběhové směřování celého univerza.

James Mangold a biblické Star Wars

Třetí film, který se chystá, připravuje James Mangold. Jeho snímek se vydává v čase do hluboké minulosti, do éry, která je označována jako Dawn of The Jedi, tedy Úsvit Jediů. Konkrétně se bavíme o 25 tisíci letech před událostmi Epizody IV. Film má vypadat a působit úplně jinak než cokoliv, co jsme dosud ve světě Star Wars viděli. Je to příběh pracovně označovaný jako „Star Wars Nula“, v němž se máme seznámit se samotným prapůvodem Síly a prvními rytíři Jedi. Film je sice zasazený do hodně vzdálené minulosti, ale nemáme si myslet, že se vypravíme do nějaké „doby kamenné“.

Projekt je popisovaný jako „biblický epos“, jako příběh prvního Jedie, který vládl Silou, dokázal ji využít a stát se osvoboditelem v časech chaosu a útisku. Má jít o zcela samostatný film, inspirovaný historickými eposy jako Ben-Hur či Desatero přikázání. Fanoušci po tomto vyjádření začali spekulovat o tom, jestli náhodou Mangold nepřevzal projekt režiséra Taiky Waititiho, protože logo jeho filmu trochu mohlo někomu připomínat logo Ben Hura. To ale nezní příliš pravděpodobné, protože na Star Wars Celebration zaznělo, že film je Mangoldův vlastní nápad, který Lucasfilmu přinesl. Mangold píše scénář a podle Kennedy je schopný vyvíjet projekty rychle. Zároveň v rozhovoru pro Collider režisér neprozradil, jestli nejprve natočí Star Wars film, anebo komiksovku Swamp Thing.

PS: Mangold už měl kdysi dávno pro Lucasfilm točit film s Boba Fettem, takže s ním studio zjevně vždycky chtělo spolupracovat.

Když už jsme zmínili Taiku Waititiho, tak o dalších Star Wars filmech se mluvilo jen minimálně. O snímcích Taiky Waititiho a Shawna Levyho nepadlo ani slovo. Zdá se, že z dříve zmiňovaného projektu Kevina Feigeho opravdu nic nebude, nicméně Kennedy připustila, že se stále můžeme dočkat zpracování Rogue Squadron, ačkoliv nakonec příběh nemusí být nutně zpracovaný jako film, ale jako seriál.

Tak či tak, plány a sliby jsou sice hezká věc, ale víme, jak často Lucasfilm ruší projekty. Dokud nebudeme mít v ruce alespoň casting, tak řada fanoušků nejspíš bude tak trochu pochybovat o tom, jestli kterýkoliv ze tří oznámených filmů opravdu uvidíme.

Titulní foto je ilustrační, Rey ve filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera

Zdroje: StarWars.com, IGN, The Wrap, Collider, Jeff Sneider, Variety I, II, IGN

Galerie: 3

Star Wars oficiálně oznámily tři nové filmy z předaleké Galaxie | Fandíme filmu Star Wars oficiálně oznámily tři nové filmy z předaleké Galaxie | Fandíme filmu Star Wars oficiálně oznámily tři nové filmy z předaleké Galaxie | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest