Klíčová Fantastická čtyřka, velký Spider-Man 4: Kevin Feige odhaluje budoucnost Marvelu

Klíčová Fantastická čtyřka, velký Spider-Man 4: Kevin Feige odhaluje budoucnost Marvelu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 10 obrázků
Šéf Marvel Studios se rozpovídal o většině filmů a sérií, které studio chystá a o celkovém směřování ústředního příběhu.

Spolu s tím, jak Ant-Man a Wasp: Quantumania vstupuje do kin (čtěte naši recenzi), mají novináři po nějakém čase opět příležitost hovořit s šéfem Marvelu Kevinem Feigem. A ten zase může být o chlup sdílnější, když je další film úspěšně venku. Velké interview s ním mohl pořídit magazín Entertainment Weekly, který se přeptal na podrobnosti k velké části ohlášených filmů a minisérií, stejně jako k celkovému směřování marvelovského univerza.

Klíčovým elementem Ant-Mana a Wasp: Quantumanie bylo představení Kanga Dobyvatele (Jonathan Majors), dalšího velkého záporáka, jenž po Thanosovi představuje pro svět superhrdinů novou výzvu. Marvel už delší dobu věděl, že následníkem Thanose bude právě on, už proto, že se od něj výrazně liší, a že má mnohačetnou podobu.

Studio svojí tvorbu dělí na tzv. Fáze, i když je to podle Feigeho spíš pomůcka pro diváky, jak se v široké nabídce titulů zorientovat, než nějaké jednoznačně dané, dopředu promyšlené dělení. Jestliže aktuální tzv. 4. fáze byla do značné míry o představování nové generace hrdinů, již přicházejí po postupně odcházejících Avengerech, tak 5. fáze v nemalé míře soustředí na představování širšího příběhu, který se odvíjí napříč dvěma následujícími fázemi. Ant-Man 3 je toho jasným příkladem, když vlastně začíná sled událostí, které povedou až k Avengers: The Kang Dynasty a Avengers: Secret Wars. Neznamená to však, že do hlavního příběhu budou přispívat všechny filmy a seriály, stejně jako v prvních třech fázích všechny filmy nepřispívaly do ústředního Thanosova příběhu. Zásadní roli má hrát také to, jaké možnosti do světa Marvelu přinášejí hrátky s mnohovesmírem.

Feige dále uvedl, že vzhledem k velké konkurenci a počtu projektů, které Marvel sám vyrábí, bude do budoucna kladený větší důraz na to, aby se jednotlivé filmy a seriály od sebe výrazně lišily a dokázaly vyniknout. Do budoucna také má vznikat menší počet seriálů (minisérií), které mezi sebou budou mít větší rozestupy. Dál přitom platí, že pravidelní fanoušci všech marvelovek mají být odměněni objevením detailů a souvislostí, které svátečnímu divákovi možná uniknou, nicméně zároveň by pořád mělo být možné sledovat všechny příběhy jednotlivě a není potřeba si před návštěvou kina „udělat domácí úkol“ a pustit si všechno, co přišlo předtím.

Nejen, že seriálů bude míň, ale také by měly být častokrát více epizodické. Nebudou to dlouhé filmy rozdělené na kapitoly, ale série relativně oddělených krátkých příběhů, které se z této podstaty nehodí pro celovečerní zpracování. Podobným způsobem byla do značné míry ztvárněna She-Hulk a podobné formule se bude držet také Daredevil: Born Again.

O mutantech toho Feige zatím moc říct nechce. Kamala Khan a Namor sice byli označeni jako mutanti, ale nemáme zapomínat, že slovo mutant nesouvisí nutně vždy s Marvel komiksy a X-Meny, ale je to také termín běžně užívaný v genetice. Nicméně šéf připouští, že už ve studiu mají jasný plán toho, kdy a jak představí X-Meny. Jen nám zatím neřekne žádné detaily. Naopak prozradil, že zásadní význam bude mít do budoucna tým Fantastické čtyřky. Brzy se o ní máme dozvědět víc a v budoucnosti bude jedním z pilířů filmového světa Marvelu.

K dalším jednotlivým filmům a sériím se Feige vyjádřil více či méně telegraficky. Na Captain Marvel těsně navazují dva hodně různorodé projekty. Tajná invaze a The Marvels. Času v rámci univerza sice uplynulo hodně, ale příběh započatý v Captain Marvel pokračuje právě teď. Konkrétně v The Marvels máme očekávat prvky z války Skrullů a Kree, kterou dobře znají čtenáři komiksů.

Captain America: New World Order se začne už brzy natáčet a Thaddeus Ross, jehož po smrti Williama Hurta nově hraje Harrison Ford, bude mít větší úlohu než kdy dřív. Je z něho prezident Spojených států a bude mít výrazný vztah se Samem Wilsonem (Anthony Mackie), Captainem Amerikou. Brzy se začnou natáčet také Thunderbolts, na nichž je zajímavé, že žádný z členů týmu by sám sebe neoznačil jako hrdinu. Vůdcem skupiny má svým způsobem být Bucky Barnes (Sebastian Stan).

V nejbližších měsících začne také natáčení Bladea. Nový režisér Yann Demange už přesídlil do Atlanty, kde snímek vznikne. V nějaké podobě se má vrátit Moon Knight. A pro některé to nejmenší na konec: Marvel má velké nápady pro příští Spider-Manův film a aktuálně začíná psaní scénáře.

Foto: Marvel

Zdroj: Entertainment Weekly

Galerie: 11

Klíčová Fantastická čtyřka, velký Spider-Man 4: Kevin Feige odhaluje budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Klíčová Fantastická čtyřka, velký Spider-Man 4: Kevin Feige odhaluje budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Klíčová Fantastická čtyřka, velký Spider-Man 4: Kevin Feige odhaluje budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Klíčová Fantastická čtyřka, velký Spider-Man 4: Kevin Feige odhaluje budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Klíčová Fantastická čtyřka, velký Spider-Man 4: Kevin Feige odhaluje budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Klíčová Fantastická čtyřka, velký Spider-Man 4: Kevin Feige odhaluje budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Klíčová Fantastická čtyřka, velký Spider-Man 4: Kevin Feige odhaluje budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Klíčová Fantastická čtyřka, velký Spider-Man 4: Kevin Feige odhaluje budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Klíčová Fantastická čtyřka, velký Spider-Man 4: Kevin Feige odhaluje budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Klíčová Fantastická čtyřka, velký Spider-Man 4: Kevin Feige odhaluje budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Klíčová Fantastická čtyřka, velký Spider-Man 4: Kevin Feige odhaluje budoucnost Marvelu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest