Superman: Nový samostatný film je v přípravě

Superman: Nový samostatný film je v přípravě | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Dwayne Johsnon se zasadil o návrat Henryho Cavilla a „Muž z oceli 2“ se chystá.

Nedávno jsme se dozvěděli, že se Henry Cavill vrací jako Superman a teď nás magazín The Hollywood Reporter informuje, že studio začalo připravovat jeho další samostatný film. Ten by více či méně pokračoval v tom, co se nastartovalo před lety v Muži z oceli.

Film produkuje Charles Roven, který pro Warner Bros. produkoval trilogii Temného rytíře, všechny filmy z provázaného světa DC od Muže z oceli po Justic League a následně ještě The Suicide Squad a Wonder Woman 1984.

Aktuálně se pro projekt hledá scenárista, přičemž na seznamu vysněných kandidátů má prý studio také Christophera McQuarrieho. Ten je dlouhodobě úzkým spolupracovníkem Toma Cruise a zrežíroval s ním veleúspěšné a chválené Mission: ImpossibleNárod grázlů a Fallout. V Hollywoodu je často využívaný k tomu, aby operativně vstoupil do projektů, které nefungují a zachránil alespoň to nejhorší, co ještě zachránit jde. S představitelem Supermana, Henrym Cavillem, natočil už zmiňovanou Mission: Impossible – Fallout a tenkrát otevřeně mluvil o tom, že s Henrym společně o Supermanovi debatovali a mají představu o tom, jak by ho rádi pojali.

Ačkoliv zpráva může fanoušky Cavillova podání Supermana potěšit, sluší se mít na paměti, že Henry je dost vytížený (hlavně Zaklínačem) a není vyloučeno, že by mohl dalšího Muže z oceli točit třeba až v roce 2024. Tím pádem by nový film nedorazil dřív jak v roce 2025. A to samozřejmě za předpokladu, že vše půjde hladce.

Následují spoilery pro jeden z chystaných DC filmů!

Jak už jste asi zaznamenali, Henry se poprvé vrátí už v potitulkové scéně Black Adama. Což není žádné velké tajemství, protože o tom veřejně mluví sám Dwayne Johnson, hlavní hvězda filmu. Byl to právě Johnson, kdo Cavillův návrat protlačil. The Hollywood Reporter s odkazem na své zákulisní informátory uvádí, že původně Superman ve filmu vystupovat neměl. Nápad se vylíhl během přetáček, ale dosavadní šéf oddělení DC Walter Hamada nápad zamítl. Hamada chtěl zřejmě dopřát dostatečný prostor chystanému alternativnímu filmu se Supermanem od Ta-Nehisiho Coatese.

The Rock nicméně ne nepřijal jako odpověď a šel přímo za současným vedením filmové divize společnosti Warner, za Michaelem De Lucou a Pam Abdy. A ti jeho nápad schválili. Smlouvy se uzavíraly na poslední chvíli a Cavillovo cameo se natáčelo v polovině září. Není úplně zřejmé, zda chtěl Johnson pouze udělat reklamu svému filmu, pomoci Henrymu s návratem Supermana nebo docílit obojího.

V rozhovorech z posledních dní Johnson poměrně otevřeně hovoří o tom, že delší dobu loboval za Supermanův návrat a chce, aby se v budoucnu obě dvě postavy setkaly pořádně. Ať už jako soupeři, nebo jako jako parťáci. Johnson zatím trochu chodí kolem horké kaše, nicméně jeho vyjádření působí dojmem, že by obě dvě postavy mohly nejprve přinést své další samostatné filmy, než se vzájemně střetnou. Ale v tuhle chvíli zatím není nic tesáno do kamene.

Zmiňovaný film Ta-Nehisiho Coatese momentálně není zrušený, ale je tak trochu nejasné, co přesně s ním bude. Každopádně, pokud bude nakonec realizovaný, zřejmě půjde o zcela samostatný projekt, nijak nenavázaný na ostatní DC filmy, podobně jako to má kupříkladu Joker.

Foto je ilustrační, Henry Cavill jako Superman

Zdroje: The Hollywood Reporter, AjepArts, Jakes Takes, ComicBook, Cinemablend

Galerie: 2

Superman: Nový samostatný film je v přípravě | Fandíme filmu Superman: Nový samostatný film je v přípravě | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest