Bleskovky: V komunistickém Bělehradě proběhlo skutečné "Rychle a zběsile"

Bleskovky: V komunistickém Bělehradě proběhlo skutečné "Rychle a zběsile" | Fandíme filmu
Tivoli Film Produkcio
Zobrazit další 4 obrázky
Divoká historka z Bělehradu, klasika od Alberta Moravii, strašení v lese, ve starém bytě a od Stephena Kinga.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Rychle a zběsile v komunistickém Bělehradu

Alex Pettyfer zrežíruje akční thriller Phantom of Belgrade (Fantom Bělehradu), ve kterém si zahraje hlavní roli, společně s Oliverem Masuccim. Snímek vychází ze skutečných událostí a odehrává se v roce 1979. Jugoslávský prezident Tito odletěl na oficiální návštěvu Kuby a kdosi v té době ukradl jeho Porsche a jezdil s ním po deset večerů napříč městem. Policie neznámému byla v patách a do ulic údajně vyšly každý večer tisíce lidí, aby řidiče podpořili, protože v projížďce ukradeným Titovým vozem viděli politické gesto. (Zdroj: Deadline)

Klasika vrací úder

Lhostejní, to je klasický román Alberta Moravii. Filmovou verzi chystá italský režisér Leonardo Guerra Seràgnoli, který děj zasadí do současného Říma. Dílo pojednává o kdysi zámožné rodině, která upadá, ale stále se pokouší tvářit majetně. V centru dění je bezradná vdova, kterou se její zrádný a manipulativní milenec snaží odříznout od jejích stále víc znepokojených dětí. Synopse českého knižního vydání říká: Hned první stránky románu Lhostejní nás ex abrupto uvádějí do prostředí a děje. Vstupujeme do salónu honosné buržoazní vily někde v Římě, kde spolu konverzují matka Mariagrazia, stará, snobská, zmalovaná a omezená ženština, její milenec Leo, vychytralý a cynický obchodník hrající si na zachránce rodiny, dcera Karla a syn Michal, útrpně prožívající stále stejně plynoucí dny a pociťující lhostejnost vůči všemu okolo. Později se ke společnosti přidává ještě matčina přítelkyně Líza, bývalá Leonova milenka, na kterou Mariagrazia chorobně žárlí. Onoho večera se začínají sbíhat nitky dlouhodobých strategií a tužeb jednotlivých postav. (Zdroj: Variety)

Na schovávanou v lese

Kolumbijský režisér Andrés Bltran chystá mysteriózní film Tarumama. Jeho hrdiny jsou Sara a Oscar, kteří se snaží zachránit rozvrácené manželství rodinným výletem do odlehlé chaty, kde však po lesích chodí tajuplná žena a naříká na ztrátou dítěte. Sara sama má v soě vážné trauma a věci se rychle vymknou, když rodina zjistí, že jí zatarasená cesta brání v odjezdu. V hlavních rolích Andrés Londoño (Fear the Walking Dead, Narcos Mexico) a Paula Castaño. Carolina Ribón hraje titulární Tarumamu. Snímek by měl být letos dokončený a uvedený. (Zdroj: Variety)

Byt s vražednou minulostí

Room 203 je nový japonský horor (v angličtině) vycházející ze stejnojmenného románu od Kamona Nanamiho. Snímek pojednává o dvou spolubydlících, které trápí pomstychtiví duchové přebývající v jejich pronajatém bytě s gotickým stylem. Byt je ohromující, ale zároveň vetchý. Je v něm cítit hniloba, rozléhají se nejrůznější zvuky. Postupně se v bytě dějí čím dál podivnější věci. Nájemkyně nejprve hledají racionální vysvětlení, ale postupně jsou vtahovány do temné historie bytu, ve kterém došlo k vraždě a je spojován se zlověstným božstvem. A v centru všeho stojí staré, zdobené hodiny. Režíruje Ben Jagger, který společně s Johnem Poliquinem a Nickem Richeym napsal scénář. V hlavních rolích Danny Ramirez, Keana Marie a Lydia Hearst. (Zdroj: Variety)

Další kingovka se představuje

V srpnu vychází nový román Stephena Kinga. Novinka se jmenuje Billy Summers a pojednává nejlepším nájemném zabijákovi v oboru. Billy je unikátní v tom, že úkol přijme jedině tehdy, pokud je cíl někdo prohnilý. A teď chce dokonce řemeslo pověsit na hřebík. Čeká jej poslední zakázka. Je jedním z nejlepších sniperů světa, je oceněný veterán války v Iráku a po každém kšeftu dovede zmizet jak Houdini. Tak co by se mohlo pokazit? V tomhle případě úplně všechno. Podle vydavatelství nás čeká zčásti válečný příběh, zčásti óda na malá města Spojených států a jeho obyvatel. V centru dění je pak překvapivé a sympatické duo, které touží po pomstě vůči extrémně zlému muži. Je to o lásce, štěstí, osudu a složitém hrdinovi, který má poslední šanci na vykoupení. Prakticky všechny Kingovy romány jsou dříve či později zfilmované pro film či televizi, tudíž předpokládáme, že je jen otázkou času, než Billy Summers zamíří před kamery. (Zdroj: EW)

Dole v galerii najdete fotky z většiny chystaných filmů.

Titulní foto je ilustrační, z polodokumentárního filmu Bělehradský fantom z roku 2009

Zdroje: Deadline, Variety I, II, III, Entertainment Weekly

Galerie: 5

Bleskovky: V komunistickém Bělehradě proběhlo skutečné "Rychle a zběsile" | Fandíme filmu Bleskovky: V komunistickém Bělehradě proběhlo skutečné "Rychle a zběsile" | Fandíme filmu Bleskovky: V komunistickém Bělehradě proběhlo skutečné "Rychle a zběsile" | Fandíme filmu Bleskovky: V komunistickém Bělehradě proběhlo skutečné "Rychle a zběsile" | Fandíme filmu Bleskovky: V komunistickém Bělehradě proběhlo skutečné "Rychle a zběsile" | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest