Disney chystá "vlastní Netflix": Kdy dorazí, co od něj čekat

Disney chystá "vlastní Netflix": Kdy dorazí, co od něj čekat | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Rodinná zábava, ale i Star Wars nebo Marvel. To bude nová streamovací služba, se kterou Disney bude konkurovat Netflixu nebo Amazonu.

Vývoj ukazuje, že budoucnost videoobsahu do velké míry bude spjata s nelineárními službami, chcete-li VOD (video-on-demand – video na vyžádání), streamingem nebo také online videopůjčovnami. Diváci chodí míň a míň do kina, míň a míň je zajímají fyzické nosiče (DVD, Blu-ray) a stejně tak klesá ochota diváků sledovat pořady v pevně daném čase (tedy v rámci klasického televizního vysílání). Gigant Walt Disney sice má podíl ve službě Hulu (trojka na trhu za Netflixem a Amazonem), ale plánuje spuštění vlastní služby. Šéf společnosti Bob Iger teď o službě odhaluje první podrobnosti.

Disney službu spustí na podzim roku 2019. Půjde o rodinnou platformu, v souladu se současnou Disneyho filosofií. Služba tedy nebude nabízet mládeži nepřístupný obsah, ten bude delegovaný na již zmiňované Hulu. Služba začne fungovat nejprve na americkém trhu, později se rozšíří také na mezinárodní trhy. Pokud Disney vyrobil nějaký obsah pro konkurenční služby (například Marvel seriály pro Netflix), tak je plánuje na konkurenčních službách ponechat. Šéfkou projektu má být Agnes Chu. Ta dohlížela na výrobu původního obsahu pro digitální platformy stanice ABC, pomáhala otevřít Disnyeho zábavní park v Šanghaji, stála u nového začátku ságy Star Wars v rámci Disneyho a nejnověji pracoval ve Walt Disney Imagineering, což je dceřiná společnost zaměřená na vyvíjení zábavních parků.

Disney má v plánu během prvního roku pro novou službu vytvořit pět původních filmů a pět televizních sérií. U těch se počítá s rozpočtem 25-35 milionů na 10 epizod, ale mohou se objevit i ambiciózní seriály, které budou mít na deset epizod rozpočet 100 milionů (v takovém případě se bavíme o rozpočtu na úrovni Hry o trůny). Nepočítá se s tím, že by Disney celkově utrácel za obsah takové sumy, jako Netflix (ten plánuje letos za obsah utratit 8 miliard dolarů), protože má velice dobře známé značky, a tak mu bude stačit daleko menší množství seriálů/filmů, aby přilákal stejně velké nebo i větší množství předplatitelů.

Jaké projekty můžeme na Disneyho službě očekávat? Iger zmiňuje animovaný seriál ze světa Příšerek s.r.o., seriál ze světa High School Musical, marvelovský seriál a seriál ze světa Star Wars. Těch se dokonce chystá hned několik, už brzy by přitom Disney měl odhalit jednoho z tvůrců, který pracuje na prvním z nich. Počítá se s tím, že alespoň jeden Star Wars seriál bude hraný (více podrobností na FandimeSerialum.cz). Pokud jde o filmy, chystají se na VOD službu podle zákulisních informací následující projekty:

Don Quixote zpracovaný jako velkolepé dobrodružství ve stylu Pirátů z Karibiku, ke kterému scénář napsal Billy Ray (Kapitán Phillips, Mumie s Tomem Cruisem). Dále Lady a Tramp, zřejmě tedy hraná verze klasického animáku. Adaptace románu Mistr papírových kouzel (The Paper Magician), který pojednává o mladé kouzelnici, která se snaží zachránit svého kouzelnického mistra, a tak vstoupí do jeho srdce a odhaluje zákoutí jeho duše. Pak je tu Stargirl, Young Adult romance o dívce, která byla vždycky jedinečnou osobností, ale kvůli tlaku spolužáků a své první lásky se začíná měnit v šedou, průměrnou myš (režíruje Julia Hart). Dále se očekává snímek Togo (dříve Togo and Seppala), což je příběh hrdinného psovoda a jeho spřežení, kteří se v krutých mrazivých podmínkách v roce 1925 snažili dostat důležitou vakcínu do 700 mil vzdáleného aljašského městečka Nome (režíruje Ericson Core).

Pro streamingovou službu jsou vyčleněné také některé již dokončené snímky. Jedním z nich je Magic Camp, příběh o začínajícím kouzelníkovi, který na kouzelnickém táboře dodá novou motivaci svému nešťastnému vychovateli (Adam Devine; dále hrají Gillian Jacobs nebo Jeffrey Tambor). Dalším je vánoční film Noelle, dříve známý jako Nicole, ve kterém Anna Kendrick hraje Santa Clausovu dceru, která převezme rodinný podnik, potom, co její táta odejde do důchodu a bratr se zalekne velkého úkolu (dále hrají Bill Hader a Shirley MacLane). Do budoucna se chystají také snímky 3 Men and a Baby (Zřejmě remake klasiky Tři muži a nemluvně), hraná verze Meče v kameni (podrobnosti ve starším článku) a adaptace dětské knížky Timmy Nezdárek (Timmy Failure), která pojednává o dětském detektivovi a snímek chystá Tom McCarthy, režisér oscarového Spotlightu.

Jak tedy sami můžete vidět, skutečně se bude jednat o službu zaměřenou na rodinnou zábavu, kde nekonfliktní pohádkové a rodinné příběhy doplní seriály postavené na úspěšných blockbusterových značkách. O tom, že má podobný koncept šanci na úspěch, asi není třeba pochybovat.

Zdroje: Energy106, Variety, Deadline I, II, Slashfilm

Muzikál ze střední

20.01.2006 | USA
Komedie, Drama, Rodinný, Hudební, Televizní film
Info o filmu

Galerie: 9

Disney chystá "vlastní Netflix": Kdy dorazí, co od něj čekat | Fandíme filmu Disney chystá "vlastní Netflix": Kdy dorazí, co od něj čekat | Fandíme filmu Disney chystá "vlastní Netflix": Kdy dorazí, co od něj čekat | Fandíme filmu Disney chystá "vlastní Netflix": Kdy dorazí, co od něj čekat | Fandíme filmu Disney chystá "vlastní Netflix": Kdy dorazí, co od něj čekat | Fandíme filmu Disney chystá "vlastní Netflix": Kdy dorazí, co od něj čekat | Fandíme filmu Disney chystá "vlastní Netflix": Kdy dorazí, co od něj čekat | Fandíme filmu Disney chystá "vlastní Netflix": Kdy dorazí, co od něj čekat | Fandíme filmu Disney chystá "vlastní Netflix": Kdy dorazí, co od něj čekat | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest