Blade: Kdo má být záporákem chystané upíří marvelovky

Blade: Kdo má být záporákem chystané upíří marvelovky | Fandíme filmu
New Line Cinema
K tomu podrobnosti o dalších postavách. Jedna z předchozího filmu má chybět.

Je to jen pár dní od chvíle, kdy jsme se dozvěděli, že bylo natáčení Bladea znovu odloženo, tentokrát kvůli velké scenáristické stávce, která ovlivňuje celý Hollywood. Nový scénář filmu se nepodařilo včas dokončit a natáčení tak nemůže začít. To znamená, že jakmile se scenáristé opět budou moci pustit do práce, leccos se ještě může ve snímku změnit. Nicméně v tuhle chvíli se na internet dostaly podrobnosti k aktuální podobě scénáře, který se výrazně vyvinul od doby, kdy ještě snímek měl režírovat Bassam Tariq.

Insider Daniel Richtman informuje, že původně měl ve filmu hlavního záporáka představovat Aaron Pierre (Čas, Krypton), který byl obsazený loni v únoru. Z nové verze scénáře však jeho postava byla kompletně vyškrtnuta. Namísto toho by ústředního záporáka měla hrát nedávno obsazená Mia Goth (X, Lék na život, Suspiria). Ta by měla ztvárnit Lilith. Postav s takovým jménem vystupuje v marvelovských komiksech několik. Jako nejvhodnější adeptka se jeví ta Lilith, která je dcerou samotného Drákuly.

Delroy Lindo byl už před delší dobou obsazený proto, aby vystupoval jako Bladeův mentor Jamal Afari. Nově se však zdá, že ztvární roli Deacona Frosta, upíra, který pokousal Bladeovu matku v době, kdy byla těhotná. Právě kvůli tomu se pak narodil jako poloviční upír. Jako Jamal Afari má nově vystupovat Saul Williams, americký hudebník, který příležitostně hraje.

A pak je tu ještě jedna informace od jiného insidera, Jeffa Sneidera. Podle jeho zdrojů ve snímku sice původně měl vystupovat Kit Harington jako Dane Whitman, alias Black Knight. Možná si vzpomenete, že v závěru snímku Eternals našel prokletý meč svého předka a v tu chvíli jsme poprvé uslyšeli v rámci propojeného filmového světa Marvelu Bladeův hlas. V nejnovější verzi scénáře Bladea však prý postava Whitmana zcela chybí.

Snímek tedy zjevně prochází bouřlivým vývojem, což je asi jedině pochopitelné, když vezmeme v potaz, že se natáčení tolik odkládalo kvůli tomu, že představitel hlavní role Mahershala Ali a studio Marvel nebyli se scénářem dlouhodobě spokojení.

Blade je v komiksech poloviční upír, jenž se věnuje likvidování upírů, kteří svoji žízeň po krvi ukájejí na lidských obětech. V letech 1998-2004 s ním vznikly tři celovečerní filmy s Wesleym Snipesem v hlavní roli. Pro Snipese je Blade životní role a od té doby se snaží k postavě vrátit, nicméně prozatím bez úspěchu. V roce 2006 vznikla také rychle zapomenutá televizní série. V roce 2019 byl oficiálně oznámený nový Blade a do hlavní role byl obsazen Mahershala Ali. V dalších rolích vystupují Mia Goth, Saul Williams a Delroy Lindo. Poslední verzi scénáře píše Nic Pizzolatto. Režíruje Yann Demange. Datum premiéry je stanoveno na 5. září 2024.

Titulní foto je ilustrační, z filmu Blade z roku 1998

Zdroje: Daniel Richtman I, II, III, Jeff Sneider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest