Solo: Přetáčky, nerozhodní režiséři, nedostatečný herec

Solo: Přetáčky, nerozhodní režiséři, nedostatečný herec | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 15 obrázků
Nové podrobnosti o problémech při natáčení Sola: A Star Wars Story zmiňují rozdíly v režisérech či nejistotu Aldena Ehrenreicha. Miller to zpochybňuje.

Je známou skutečností, že snímek Solo: A Star Wars Story po několika měsících natáčení prošel režisérskou výměnou. Dvojice Phil Lord, Chris Miller dostala padáka a vystřídal ji Ron Howard. Oficiální zpráva citovala tvůrčí neshody, později se objevily nejrůznější zákulisní zvěsti o tom, co vlastně bylo špatně. Teď je tu nová porce nepotvrzených zvěstí, se kterou přišel herec, který byl údajně na natáčení přítomný za Lorda s Millerem i za Howarda. Samozřejmě si přál zůstat v anonymitě, protože mu smlouva zakazuje o natáčení cokoliv prozrazovat. Mělo by se jednat o jednoho z představitelů vedlejších rolí.

Herec tvrdí, že Lord s Millerem nebyli na takhle velkou produkci připravení a působili při natáčení ztraceně. Často nechali stejnou scénu opakovat i víc jak 30x, přičemž herce instruovali pouze k tomu, že mají situaci podat „jinak“. Herci na sebe údajně koukali zmateně a měli pocit, že se situace začíná vymykat kontrole. Ron Howard prý naopak vyzařoval sebejistotu, scény jel dvakrát, třikrát. Lord s Millerem údajně hodně pociťovali tlak shora a zkušený první asistent režie údajně pomáhal režírovat řadu scén. Tohle konkrétně popírá mluvčí Lorda a Millera s tím, že je informace zcela nepřesná. Rozdíl v efektivitě práce měl být celkově markantní.

K téhle pasáži se sluší dodat, že Miller a Lord jsou komediální režiséři a v komedii je celkem běžné, že se záběry opakují a improvizuje se, aby se našla ta nejvtipnější varianta. Zároveň je pochopitelné, pokud vedení Lucasfilmu tenhle styl práce nevyhovoval. U Howarda se pak můžeme ptát, zda je malý počet záběrů odrazem jeho zkušenosti, stylu práce, rutinérství nebo také časového a rozpočtového presu, který režisér mohl pociťovat.

Dle anonymního zdroje se totiž přetočila naprostá většina filmu znovu. Nijak se při tom prý neupravoval scénář. Ten zůstal stejný, jen prostě scény přetočil nový režisér, svým stylem. Rozdíl je v tom, že Lord a Miller používali celé kulisy, zatímco Howard jen části kulis – opět můžeme spekulovat o tom, že je to z důvodů úsporu času nebo peněz. Anonymní zdroj se domnívá, že kvůli používání pouze částí kulis jsou jednotlivé scény točené daleko víc zblízka a ne v tak velkorysých, širokých záběrech.

Potíže údajně měli být také s Aldenem Ehrenreichem. Po tom údajně Lucasfilm chce, aby co nejvěrněji kopíroval Harrisona Forda. A Ehrenreich prý není špatný, ale zároveň není dost dobrý. Proto byl v březnu povolaný na scénu herecký kouč, který měl dohlédnout na způsob, jakým Alden říká svoje repliky. Kouč prý pomohl, Ehrenreich by teď měl být daleko uvolněnější a víc naladěný na Fordovu vlnu.

Chris Miller na Twitteru po zveřejnění hercovy výpovědi sdílel krátkou zprávu, ve které stojí: „Možná nevěřte všemu, co čtete“. Možná se režisér snaží situaci zlehčit, možná je skutečně třeba brát tvrzení anonymního zdroje s nadhledem. Nevíme, o koho se jedná, jestli mluví pravdu, jestli nejde o hodně osobní úhel pohledu, který může být jakkoliv zkreslený nebo plný nepochopení. Jak už je řečeno výše, že se styl režisérů nehodí do krámu Lucasfilmu nemusí nutně znamenat, že jde o styl neúčinný, Lord s Millerem už takhle natočili řadu dobře hodnocených filmů. Pravda zřejmě bude někde uprostřed.

Lord a Miller také veřejně odhalili, že nakonec budou v titulcích filmu uvedení jako výkonní producenti. Dodali: „Jsme hrdí na přínos, jakým jsme pro film byli. Ve světle tvůrčích neshod jsme se rozhodli přijmout titul výkonných producentů“. V labyrintu hollywoodských odborů platí dost přísná pravidla pro to kdo a za jakých okolností může být pasovaný na jakou tvůrčí pozici. O roli režiséra se tedy Lord s Millerem jednoznačně nemohli dělit s Howardem. Jestli je pravda, že Howard opravdu většinu filmu přetočil, tak je pochopitelné, že nakonec bude označen za režiséra on. Bratři se nepodíleli na scénáři, takže titul scenáristů nepřicházel v úvahu (tak byl označený Tony Gilroy, po tom, co začal pomáhat s dokončením Rogue One: A Star Wars Story), ale nějaký titul za svůj přínos dostat museli, navíc titul hraje roli při konečném vyměřování finanční kompenzace. Titul výkonných producentů tedy zřejmě bude adekvátní.

Níže najdete trailer filmu předělaný za použití písničky "I'm Han Solo". V galerii pak můžete hledat sérii nejnovější plakátů. Část z nich byla napadená, že ukradla svůj design kolekci hudebních desek. Jestli to tak je nebo není, posuďte sami. Úplně nejnovější plakáty zase provází posměch, který slízly na to, že se objevily ve verzi se zbraní a beze zbraně.

Naloďte se na Millenium Falcon a vypravte do předaleké galaxie. Solo: A Star Wars Story je zbrusu nové dobrodružství nejoblíbenějšího ničemy galaxie. Při řadě odvážných eskapád v temném a nebezpečném kriminálním podsvětí Han Solo poznává budoucího kopilota Chewbaccu a potkává se také s notorickým gamblerem Landem Calrissianem, při cestě, která udá směr jedněm z nejnepravděpodobnějších hrdinů celé Star Wars ságy.

V hlavních rolích hrají Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover, Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge, Joonas Suotamo a Warwick Davis. Postupně režírovali Phil Lord a Chris Miller a následně Ron Howard. Scénář napsali Lawrence a Jon Kasdanovi. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 24. 5. 2018.

Zdroje: Vulture, Chris Miller, Variety, Facebook

Solo: A Star Wars Story

25.05.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 16

Solo: Přetáčky, nerozhodní režiséři, nedostatečný herec | Fandíme filmu Solo: Přetáčky, nerozhodní režiséři, nedostatečný herec | Fandíme filmu Solo: Přetáčky, nerozhodní režiséři, nedostatečný herec | Fandíme filmu Solo: Přetáčky, nerozhodní režiséři, nedostatečný herec | Fandíme filmu Solo: Přetáčky, nerozhodní režiséři, nedostatečný herec | Fandíme filmu Solo: Přetáčky, nerozhodní režiséři, nedostatečný herec | Fandíme filmu Solo: Přetáčky, nerozhodní režiséři, nedostatečný herec | Fandíme filmu Solo: Přetáčky, nerozhodní režiséři, nedostatečný herec | Fandíme filmu Solo: Přetáčky, nerozhodní režiséři, nedostatečný herec | Fandíme filmu Solo: Přetáčky, nerozhodní režiséři, nedostatečný herec | Fandíme filmu Solo: Přetáčky, nerozhodní režiséři, nedostatečný herec | Fandíme filmu Solo: Přetáčky, nerozhodní režiséři, nedostatečný herec | Fandíme filmu Solo: Přetáčky, nerozhodní režiséři, nedostatečný herec | Fandíme filmu Solo: Přetáčky, nerozhodní režiséři, nedostatečný herec | Fandíme filmu Solo: Přetáčky, nerozhodní režiséři, nedostatečný herec | Fandíme filmu Solo: Přetáčky, nerozhodní režiséři, nedostatečný herec | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest