Han Solo: Pod pokličku neshod mezi studiem a režiséry

Han Solo: Pod pokličku neshod mezi studiem a režiséry | Fandíme filmu
Natáčet se bude až do září.

Čím dál jsme od výměny režisérů Star Wars filmu o mladému Hanu Solovi, tím víc o celé situaci zjišťujeme. Zdá se, že původním záměrem LucasFilmu skutečně bylo natočit „jiný“ Star Wars film. Právě proto byli najatí Phil Lord a Chris Miller, režiséři specializovaní na komedii. Nesrovnalosti začaly vyplouvat na povrch postupně. Představa studia byla taková, že opět vznikne klasická „hvězdná opera“, tak jako v případě předchozích Star Wars filmů a mladí, talentovaní režiséři ji svým stylem pouze ozvláštní.

Režiséři ale chtěli na komedii klást podstatně větší důraz, než si studio představovalo. Režiséři naopak měli pocit, že jim ubývá tvůrčí svoboda, kterou očekávali. Pak se podle dostupných informací začala komplikovat produkce a panovala neshoda ve stylu natáčení. Režiséři měli pocit, že mají na většinu lokací příliš málo času, studiu naopak přišlo, že natáčení postupuje dost pomalu. Režiséři se snažili dát hercům hodně prostoru k improvizaci, točili varianty dialogů, které nebyly ve scénáři. Také točili daleko menší množství kamerových úhlů, než se studiu líbilo. Protože zatímco režiséři si byli svojí vizí scény jistí, studio naopak chce mít vždycky natočeno co nejvíc variant, aby se vše dalo podle potřeby upravit ve střižně.

V jiných ohledech si údajně režiséři nebyli jistí vůbec. Soustředili se především na herce a dialogové scény, zatímco jednotlivá další oddělení potřebovala od režisérů rychlá rozhodnutí a ta buď přicházela jen pomalu nebo vůbec. Byl vyměněný střihač, představitel hlavní role Alden Ehrenreich dostal hereckého kouče a podle některých zdrojů si vedení studia sám stěžoval, že se podle něj pod vedením režisérů postava Hana Sola příliš odchyluje od svojí podstaty. Celkově se zdá, že režiséři nebyli připravení na styl práce, který Lucasfilm vyžaduje a studio naopak od režisérů čekalo něco trochu jiného. Výměna obou pánů trvala tak dlouho proto, že se Lucasfilm do poslední chvíle snažil nějakým způsobem situaci vyřešit, právě proto, aby se snímek nedostal pod mediální mikroskop, pod kterým je teď.

Natáčení mělo původně trvat do července, nakonec poběží až do září. Zřejmě se tedy bude přetáčet, ale podle insiderů půjde nějakým způsobem použít i množství stávajícího materiálu. Nový režisér Ron Howard je velkým fanouškem série a dušuje se, že se pokusí maximálně respektovat práci, kterou jeho předchůdci odvedli. Podle některých zdrojů s nimi aktivně komunikuje. Kdo všechno a jakým způsobem bude pod filmem nakonec podepsaný, stále zůstává nevyřešenou otázkou, na kterou odpoví verdikt cechu režisérů.

Zdroje: THR, EW, Star Wars News Net, Ron Howard

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest