Piráti z Karibiku: Příští film značku restartuje

Piráti z Karibiku: Příští film značku restartuje | Fandíme filmu
Walt Disney Pictures
Producent Jerry Bruckheimer hovoří o tom, zda dřív uvidíme Top Gun 3 nebo příští Piráty.

Tahle informace není žádné velké překvapení: Příští Piráti z Karibiku nebudou přímým pokračováním posledního filmu z roku 2017. Není tak potřeba vnímat přehnaně dramaticky prohlášení producenta Jerryho Bruckheimera, který v rozhovoru pro ComicBook.com řekl, že následující Piráti budou „restart“. Co přesně tím ale vlastně myslel?

Pojem „restart“ se v Hollywoodu užívá docela volně. Někdy se tím myslí zkrátka jen to, že roky spící série se opět nastartuje – jde o pokračování po letech. Někdy se tak označuje kompletně nový začátek, kdy se na podobných nápadech postaví něco zcela samostatného. A občas termínem „restart“ filmaři myslí příběh zasazený do stejného světa, kde se však na dosavadní filmy odkazuje toliko okrajově, nejde o přímé pokračování dosavadního příběhu.

V případě Pirátů z Karibiku jde zřejmě o tu třetí variantu. V minulosti Bruckheimer nevylučoval možnost, že se nakonec Johnny Depp opět ukáže jako Jack Sparrow. Zasazení do stejného světa tedy být zachováno musí. Zároveň ale Jackova účast z hlediska vyprávění zřejmě nehraje roli. Chystá se nový příběh, zaměřený na nové protagonisty. Na první pohled se nepočítá ani s návratem Willa Turnera (Orlando Bloom), Elizabeth Swann (Keira Knightley) nebo kohokoliv dalšího.

Bruckheimer se k tématu restartování dostal ve chvíli, kdy se jej reportér zeptal na to, zda dřív uvidíme příští Top Gun nebo příští Piráty. Na to producent řekl, že jisté není nic, protože obojí jsou komplexní projekty, avšak v případě Top Gunu situaci komplikuje fakt, že se natáčení neobejde bez Toma Cruise, který má už teď naplánovanou celou horu projektů. Zatímco u Pirátů z Karibiku tenhle problém není, protože se „budou restartovat“. Jerry tedy zjevně nepočítá s kýmkoliv (kýmkoliv podstatným) z dosavadní série a vlastně nám říká, že pozornost bude zaměřena na nové hrdiny.

Nedávno se proslechlo, že by produkce do hlavní role ráda obsadila někoho typově podobného Ayo Edebiri, tak uvidíme, jakým směrem nakonec značka vypluje.

Titulní foto je ilustrační, z předchozího filmu

Zdroj: ComicBook.com

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu