Jak vycvičit draka: Gerard Butler ztvární hranou verzi své animované postavy

Jak vycvičit draka: Gerard Butler ztvární hranou verzi své animované postavy | Fandíme filmu
Dreamworks
Zobrazit další 1 obrázek
Stejně jako v animáku bude i v hrané verzi Butler tátou hlavního hrdiny.

Zhruba před rokem jsme poprvé psali o tom, že se chystá hrané zpracování animáku Jak vycvičit draka (How to Train Your Dragon). Čerstvě se dozvídáme, že byl Gerard Butler obsazený do role Kliďase Velikána, otce hlavního hrdiny Škyťáka. Butler roli namluvil v dosavadních celovečerních animovaných filmech i několika nejrůznějších kratších doplňujících příbězích. Opakuje se tak přístup, jaký si zvolilo hrané zpracování Moany (Odvážné Vaiany), kde se taktéž v hrané roli Mauiho vrací Dwayne Johnson, jenž roli daboval v animované verzi.

Gerarda Butlera asi není třeba dlouze představovat. Publikum si jej začalo krátce po přelomu letopočtu všímat ve vedlejších rolí velkofilmů jako Království ohně, Lara Croft – Tomb Raider či Dracula 2000. Skutečně prorazil s 300: Bitvou u Thermopyl a komedií P.S. Miluji tě. A pak už to jelo: RocknRolla, Ctihodný občan nebo série „Pád“. Naposledy byl k vidění ve válečné akci Kandahar.

Už dříve Byli obsazení Mason Thames a Nico Parker jako hlavní hrdina Škyťák a jeho kamarádka Astrid. Hranou verzi točí, píše a produkuje Dean DeBlois, jenž je autorem původní animované trilogie. S hraným materiálem měl dosud jen minimální zkušenosti (dokumenty, videoklipy), ale už animovanou verzi Jak vycvičit draka se snažil pojednat tak, jako by to byl hraný film. Kreativním konzultantem animovaného „Draka“ byl oscarový kameraman Roger Deakins, který animátory školil v tom, jak mají skládat záběry, pracovat se světlem nebo jak se má chovat kamera, aby vyprávění na diváky co nejvíc zapůsobilo.

Premiéra hraného zpracování Jak vycvičit draka je v našich kinech oznámena na 12. září 2025.

Série Jak vycvičit draka (How to Train Your Dragon) patří mezi animáky k těm nejlépe hodnoceným a zvlášť jednička je dnes absolutní klasikou. Snímky si získaly diváky vztahem mladého vikinga Škyťáka a draka Bezzubky, úchvatnými leteckými sekvencemi, jímavou hudbou a vyzrálým vyprávěním, kdy filmaři dětské diváky rozhodně nijak nešetří před krutými pravdami života.

Titulní foto je ilustrační, z původní animované série

Zdroj: Deadline

Jak vycvičit draka

26.03.2010 | USA
Dobrodružný, Animovaný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 2

Jak vycvičit draka: Gerard Butler ztvární hranou verzi své animované postavy | Fandíme filmu Jak vycvičit draka: Gerard Butler ztvární hranou verzi své animované postavy | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu