Captain America 4: Záporák filmu potvrzený

Captain America 4: Záporák filmu potvrzený | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Nejnovější úniky odhalují Kapitánova soupeře, jeho další budoucnost a střet obou borců.

Článek může obsahovat drobné spoilery pro film Captain America: Nový svět

Poslední potvrzené zprávy o Captain America: Nový svět (Captain America: Brave New World) tu byly před Vánoci. Tehdy se ukázalo, že film čekají dotáčky (přetáčky), pro které byl najat nový scenárista. Podle insiderů se produkce vrátí na plac někdy na jaře nebo v létě. Úprav se mají dočkat hlavně akční scény, ale potíže jsou prý i s druhým aktem (prostředkem filmu).

Premiéra snímku byla kvůli dotáčkám a loňským hollywoodským stávkám skoro o rok odložena. A právě díky tomu se už teď začínají dostávat ven podrobnosti o navazujících produktech: Jejich výroba se nasmlouvala dlouho dopředu a nejprve byla spojená s původním (letošním) termínem premiéry.

Čerstvě se tedy dozvídáme, že snímek doplní stavebnice Lega, která definitivně potvrzuje to, o čem se už dlouho šeptá: Ve filmu vystoupí Red Hulk. Tedy další alternativa našeho starého známého Hulka. Ve svalnatého zuřivce už se ve filmovém světě Marvelu proměnili Bruce Banner, Emil Blonsky (Abomination), Jennifer Walters (She-Hulk) a Skaar, Bannerův syn (i když zrovna u něj asi nelze hovořit o „proměně“).

Red Hulk je v komiksech jedna z Hulkových nejznámějších variací a často je agresivnější než klasický zelený Hulk. Dokonce tak agresivní, že někdy propukne v plameny, což bychom podle nepotvrzených drbů mohli vidět i ve filmu. V Red Hulka se obvykle proměňuje Thaddeus Ross, který je dlouhodobě posedlý tím, že musí najít způsob, jak se vypořádat se zeleným Hulkem.

O tom, že se Ross bude proměňovat v Red Hulka ve snímku Captain America: Nový svět, se hovořilo přinejmenším od loňského listopadu. Nicméně, když byl na rudé alter-ego dotázán přímo Rossův představitel Harrison Ford, tak se zatím v rozhovorech tvářil hrozně nenápadně. Poslouchali jsme od něj věty jako „Co to je Red Hulk?“ Nebo: „Třeba se ukáže, třeba ne“. Prodej Lego stavebnice nicméně potvrzuje, že pokud během přetáček nedojde ke skutečně převratným změnám, bude Red Hulk protivníkem Captaina Ameriky.

Red Hulk by mohl na první pohled působit spíš jako nepřítel pro běžného Hulka, ale k Captainu Amerikovi také sedí: Oba dva přeci jen v prazákladu stvořilo sérum super vojáka. Uvidíme, zda nakonec nový Kapitán Sam Wilson (Anthony Mackie) nějaké nadlidské síly také získá, aby byl schopný síle Rudého Hulka vzdorovat. Lze spekulovat, že v celém procesu bude nějak figurovat Samuel Sterns, alias Leader (Tim Blake Nelson), který se po letech vrací na scénu, potom, co naposledy vystupoval ve snímku Neuvěřitelný Hulk, kde pomáhal s vytvořením Abomination a sám získal nadlidské schopnosti.

Podle zákulisních drbů má Captain America: Nový svět vyvrcholit střetem Captaina Ameriky s Red Hulkem v Bílém domě. Postava Red Hulka pak nejspíš bude vystupovat i v budoucích marvelovkách. Thadeus Ross (momentálně prezident USA) v budoucnu nejspíš nebude vystupovat ve své lidské podobě, ale bude natrvalo uzamčený v těle Red Hulka. Což by bylo pro Marvel praktické, protože bude stačit, aby Harrison Ford postavu pouze daboval a na place ji může hrát dublér.

Legová stavebnice krom přítomnosti Red Hulka také potvrdila, že Joaquin Torres (Danny Ramirez) bude ve filmu vystupovat jako nový Falcon. Insideři naopak trvají na tom, že se ve snímku neobjeví Bucky Barnes (Sebastian Stan) a She-Hulk (Tatiana Maslany), ačkoliv se v minulosti objevily drby, které účast obou postav slibovaly.

Jako nový Captain America se vrací Anthony Mackie. Carl Lumbly se vrací jako Isaiah Bradley, Eli Bradley jako Elijah Richardson, Tim Blake Nelson jako Leader, Danny Ramirez jako Joaquin Torres. Harrison Ford po smrti Williama Hurta převzal roli Thunderbolta Rosse. Scénář snímku píší Malcolm Spellman a Dalan Musson. Režíruje Julius Onah. Datum premiéry je stanoveno na 2. května 2024.

Titulní foto je ilustrační - Anthony Mackie v sérii The Falcon and the Winter Soldier

Zdroje: 1414 Falcon Fan, Charles Murphy, My Time to Shine Hello, World War Hulk News, Can We Get Some Toast, CWGST + MTTSH

Galerie: 3

Captain America 4: Záporák filmu potvrzený | Fandíme filmu Captain America 4: Záporák filmu potvrzený | Fandíme filmu Captain America 4: Záporák filmu potvrzený | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu