Zásah štěstím: Novinka Woodyho Allena přináší příchuť thrilleru

Zásah štěstím: Novinka Woodyho Allena přináší příchuť thrilleru | Fandíme filmu
Gravier Productions
Zobrazit dalších 6 obrázků
Nejlépe hodnocený Allen za posledních 10 let dostal silvestrovskou předpremiéru.

Nedávno byl uvedený do kin Hotel Palace, nejnovější film Romana Polanskiho. Jeho životní příběh má některé rysy podobné s Woodym Allenem. Ten se také proslavil v USA, také poději trvale přesídlil do Evropy, také u nemalé části filmové veřejnosti upadl v nemilost po obviněních ze zneužití nevlastní dcery. V posledních letech se kariéra obou dvou netěšila největší pozornosti. Rozdíl přichází s posledním snímkem. Zatímco Hotel Palace dostává naloženo, Zásah štěstím (Coup de chance) od Allena dostává pochvalné recenze.

Vlastně jde o nejlépe hodnocený Allenův film od deset let starých Jasmíniných slz, za něž byl oceněn oscarovou nominací. Zásah štěstím je chválený za výrazné postavy, břitké dialogy a thrillerovou příchuť. Jde o první film, který Allen natočil ve francouzštině. Do našich kin novinka míří oficiálně od 4. ledna, už dnes můžete ale v řadě kin po celém Česku vidět silvestrovskou předpremiéru.

Anotace českého distributora: Jubilejní padesátý a pravděpodobně poslední film legendárního scenáristy a režiséra Woodyho Allena. Romantické komediální drama Zásah štěstím vypráví příběh o tom, jak důležitou roli hrají v našich životech náhoda a štěstí. Fanny a Jean působní jako naprosto dokonalý pár. Mají vše, o čem ostatní sní. V profesním životě jsou spokojení, žijí v nádherném bytě v krásné pařížské čtvrti a zdá se, že jsou do sebe zamilovaní stejně, jako když se poprvé setkali. Vše ale změní jedno náhodné setkání. Když Fanny potká Alaina, svého bývalého kamaráda ze střední, bezděčně propadá jeho neodolatelnému šarmu. Její pocit štěstí a poklidu v idylickém manželství dostává trhliny. A s každou další schůzkou jsou si s Alainem bližší a bližší… Vypravěčský mág Woody Allen se ve svém novém filmu opět s lehkostí a ironií směje lidské pošetilosti, bezradnosti a složitosti vztahů. Zásah štěstím vzbudil na filmovém festivalu v Benátkách nadšení a získal velký ohlas jak od kritiků, tak od divácké veřejnosti.

Osobně ať počítám, jak počítám, tak v Allenově filmografii vidím víc než 50 filmů, ale to je nepodstatný detail. Jeho kariéra je zkrátka nabitá a jeho příznivce určitě potěší, že ještě dokáže natočit solidní film. V hlavních rolích hrají Lou de Laâge, Cecilio Andresen, Anna Laik, Melvil Poupaud a Yannick Choirat. Níž najdete trailer a uveřejněné fotografie.

Podklady a foto: Gravier Productions, Bioscop

Galerie: 7

Zásah štěstím: Novinka Woodyho Allena přináší příchuť thrilleru | Fandíme filmu Zásah štěstím: Novinka Woodyho Allena přináší příchuť thrilleru | Fandíme filmu Zásah štěstím: Novinka Woodyho Allena přináší příchuť thrilleru | Fandíme filmu Zásah štěstím: Novinka Woodyho Allena přináší příchuť thrilleru | Fandíme filmu Zásah štěstím: Novinka Woodyho Allena přináší příchuť thrilleru | Fandíme filmu Zásah štěstím: Novinka Woodyho Allena přináší příchuť thrilleru | Fandíme filmu Zásah štěstím: Novinka Woodyho Allena přináší příchuť thrilleru | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu