Avatar 3: Největším efektem bude hlubší seznámení s postavami

Avatar 3: Největším efektem bude hlubší seznámení s postavami | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit dalších 7 obrázků
Po lesích a oceánu se podíváme také mezi vulkány a zlé Na’vie. Po trojce přijde šestiletý skok v čase kupředu.

Režisér James Cameron a jeho producentský partner Jon Landau mluví s novináři kvůli obnovené premiéře Propasti a uvedení nové Avatar videohry. Hovor se stáčí i k Avatarovi 3. Ten se v kinech nebude jmenovat Avatar 3, ale ani Avatar: The Seed Bearer, jak to v jednu chvíli vypadalo. Před lety se na internet dostal seznam jmen. Mezi nimi jsme mohli najít i Avatar: The Way of Water. Tak se nakonec skutečně jmenovala „dvojka“. Vypadalo to, že je tím pádem pravdivý celý seznam, avšak Landau teď v rozhovoru pro ComicBook.com řekl, že se tak trojka jmenovat nebude. Jestli platí nebo neplatí další názvy, které se ve starším úniku objevily, to Jon nijak blíž nerozebíral.

O Avatarovi 3 jsme nedávno slyšeli, že postprodukce běží na plné otáčky. Cameron řekl pro magazín People, že práce na trojce je podstatně snazší, než na dvojce, protože nebylo třeba střídavě zastavovat a znovu spouštět celý proces kvůli covidové pandemii. Režisér dál připomněl, že herecké výkony pro dvojku, trojku a část čtyřky se natáčely naráz. Natáčet herecké výkony dvojky a trojky souběžně bylo v plánu vždycky, část čtyřky se natáčela už teď kvůli tomu, aby dětští herci příliš nezestárli. Pak děj v Avatarovi 4 poskočí o šest let kupředu, takže už zestárnutí dětí nebude vadit.

To, jak spolu s plynoucím časem budou postavy stárnout, má dodat příběhu epické měřítko. Projdeme si s nimi pořádný kus cesty. Cameron ostatně už o trojce říká, že postavy mají být jejím největším efektem. V jedničce režisér diváky oslnil trojrozměrným, fotorealistickým světem Pandory. V pokračování dělal divy s podvodním světem. Ve trojce už se nás prý nebude snažit oslnit žádnými technickými výdobytky, ale zkrátka a dobře hloubkou, s jakou bude příběh zpracovaný – jeho postavy, kultury, tvorové.

A třeba je to i pravda a vypravěčská hloubka skutečně bude prioritou, nicméně o trojce také víme, to že se setkáme s novou na’vijskou kulturou. Už jsme potkali národ lesa a národ moře, teď bude na čase poznat také národ popela. Má jít o kulturu, která žije v okolí vulkánů. To jistě dává ideální šanci k tomu, aby zase série předvedla vizuálně něco trochu nového… popelavý národ má být hodně agresivní a vystupovat antagonisticky. Stejně, jako jsou mezi lidmi ti dobří i zlí, tak to platí i u původního obyvatelstva Pandory. A teď ty nepřátelské Na’vie konečně potkáme. Jejich vůdkyni Varang hraje Oona Chaplin, kterou nejvíc z vás bude znát asi ze Hry o trůny.

Foto je ilustrační, Avatar 2

Zdroje: Variety, GQ, People, ComicBook.com

Galerie: 8

Avatar 3: Největším efektem bude hlubší seznámení s postavami | Fandíme filmu Avatar 3: Největším efektem bude hlubší seznámení s postavami | Fandíme filmu Avatar 3: Největším efektem bude hlubší seznámení s postavami | Fandíme filmu Avatar 3: Největším efektem bude hlubší seznámení s postavami | Fandíme filmu Avatar 3: Největším efektem bude hlubší seznámení s postavami | Fandíme filmu Avatar 3: Největším efektem bude hlubší seznámení s postavami | Fandíme filmu Avatar 3: Největším efektem bude hlubší seznámení s postavami | Fandíme filmu Avatar 3: Největším efektem bude hlubší seznámení s postavami | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu