Eden: Vanessa Kirby z Napoleona míří do pekelného ráje

Eden: Vanessa Kirby z Napoleona míří do pekelného ráje | Fandíme filmu
Apple TV+
Zobrazit další 3 obrázky
Ron Howard připravuje erotický boj o přežití, inspirovaný skutečnými událostmi.

Režisér Ron Howard (Rivalové, Apollo 13) připravuje už nějaký čas snímek, který byl dříve známý také jako Origin of the Species (Původ druhů). Erotický survival thriller byl nakonec přejmenovaný na Eden a v listopadu se konečně začal natáčet.

Krátce před začátkem natáčení se zakulatilo obsazení. Již dříve byli najatí Jude Law, Ana de Armas a Daniel Bruhl. Ty ještě doplnily Sydney Sweeney a Vanessa Kirby. Sweeney je známá především díky seriálům Euforie a Bílý lotos, nedávno se objevil trailer komiksové novinky Madame Web, kde bude mít jednu z klíčových úloh. Kirby se proslavila v seriálové Koruně, následovaly příležitosti v Mission: Impossible, Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw nebo Střípcích ženy. Aktuálně Vanessa září v Napoleonovi. Obě dvě dámy nahradily Alicii Vikander a Daisy Edgar-Jones, které se úloh měly původně zhostit.

Hudbu k filmu složí Hans Zimmer a většina filmu se točí v australském Queenslandu. Menší štáb točí také na Galapágách, kam je děj zasazený. Filmaři se ve snímku hodlají zaobírat samou podstatou lidství a to „nečekaným, absurdním, humorný, svůdným vzrušujícím a nebezpečným a napínavým způsobem“.

Eden je žánrově označovaný jako erotický survival thriller se špetkou černého humoru, jenž je inspirovaný skutečnými událostmi. Film bude pojednávat o několika rozmanitých skupinách lidí, kteří se rozhodli opustit civilizaci a usídlit se na nehostinných Galapágách. Tam unikají před společenskými konvencemi a hledají smysl života. Začíná však boj o přežití, který končí vraždou.

Snímek je zřejmě inspirovaný událostmi z přelomu 20. a 30. let minulého století, kdy se na pustých ostrovech usídlilo několik různých skupinek, došlo k mileneckým pletkám a zmizením či úmrtím za dodnes nevyjasněných okolností (podrobnosti v angličtině můžete číst například zde). Události popsalo několik faktografických i fikčních knih, televizní film Ceux de la soif z roku 1989 či dokument The Galapagos Affair: Satan Came to Eden z roku 2013. Loni jsme se dozvěděli, že události zpracuje také chystaný snímek The Island s Joaquinem Phoenixem v jedné z hlavních rolí.

Titulní foto je ilustrační: Vanessa Kirby v Napoleonovi

Zdroj: Deadline

Galerie: 4

Eden: Vanessa Kirby z Napoleona míří do pekelného ráje | Fandíme filmu Eden: Vanessa Kirby z Napoleona míří do pekelného ráje | Fandíme filmu Eden: Vanessa Kirby z Napoleona míří do pekelného ráje | Fandíme filmu Eden: Vanessa Kirby z Napoleona míří do pekelného ráje | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu