Drowning: Paul Greengrass natočí thriller o záchraně potopeného letadla

Drowning: Paul Greengrass natočí thriller o záchraně potopeného letadla | Fandíme filmu
Simon & Schuster
Režisér Bournea či Kapitána Phillipse chystá další napínavou podívanou.

Na jaře jsme vás informovali o tom, že se chystá zfilmování románu Drowning: The Rescue of Flight 1421. Teď už víme, kdo se úkolu zhostí. Bude to Paul Greengrass, zkušený režisér napínavé filmové podívané. Nejznámější je pro tři filmy ze série o Jasonu Bourneovi, ale v jeho kinematografii najdete také snímky jako Let číslo 93, Kapitán Phillips nebo 22. července. Greengrass píše scénář, bude režírovat a produkovat. Produkuje také Shane Salerno, který je jako scenárista podepsaný pod Armageddon, Divochy nebo Avatara 2.

V románové předloze jen šest minut po vzletu havaruje letadlo do Tichého oceánu. Během evakuace dojde k explozi a letadlo je zatopeno vodou a potopí se asi 60 metrů pod hladinu, kde balancuje na hraně útesu daleko větší hlubiny. Ve vzduchové kapse je polapený asi tucet přeživších, kterým pomalu dochází kyslík. Mezi nimi jsou také inženýr a jeho jedenáctiletá dcera. Součástí elitního záchranářského týmu je dívčina matka (inženýrova bývalá manželka), která se snaží k vraku dostat dřív, než bude pozdě.

Román napsala T.J. Newman, jejíž prvotina Ultimátum se stala knižním bestsellerem. Na motivy Ultimáta už se také chystá celovečerák a o práva na Drowning se též strhla v Hollywoodu velká bitva. Pokud bude kniha zfilmována, odnese si spisovatelka nakonec úžasné 3 miliony dolarů (už za pouhou možnost zfilmování má prozatím v kapse částku 1,5 milionu). Po květnovém vydání se z The Rescue of Flight 421 stal knižním bestseller.

Zatím není zřejmé, kdy bychom se filmu mohli dočkat. Greengrass byl v posledních letech spojovaný také se snímky The Hood, Night of Camp David nebo Pohádka. Pokud kterýkoliv z projektů stále žije a dostane přednost, pak bychom si asi museli na Drowning několik let počkat.

Titulka: Drowning: The Rescue of Flight 1421 - románová předloha

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu